Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, güvenlik ve gizliliği tehdit eden uygulamaları geçici süreliğine kapatma kararı aldı. Peki o uygulamalar neler? 2010 yılında hayatımıza giren WhatsApp'ın şu anda milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Gün geçtikçe artan kişi sayısı, popüler uygulamayı çeşitli güvenlik sorunlarına maruz bırakıyor. Hal böyle olunca Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp, güvenlik ve gizlilik açısından yeni bir karar aldı.

Üçüncü parti uygulamaların yol açtığı güvenlik sorunlarına karşı yeni bir önlem alan WhatsApp, bu tarz uygulamalar kullanan kullanıcılarının hesaplarını geçici olarak kapatacak.Peki çüncü parti uygulaması ne demek? WhatsApp, hangi üçüncü parti uygulamalarından bahsediyor? Hem gizliliği hem güvenliği tehdit eden üçünücü parti uygulamalar akıllı telefonların mağazalarında rahatlıkla bulunabiliyor. Örneğin WhatsApp Emoji, WhatsApp Gold, üçüncü parti uygulamalardandır.

Peki hesabınız kapatılırsa ne yapmanız gerekir?

Söz konusu üçüncü parti uygulamalarını kullanan kişiler, WhatsApp hesaplarını görünce endişelenmesin. Eğer başınıza böyle bir durum geldiyse, uygulamayı tekrar yükleyip hesabınızı tekrar açarsanız problem çözülmüş olacak.

Whatsapp'ta beklenen özellik geldi!

WhatsApp'ta uzun zamandır beklenen grup davetiye özelliği sonunda geliyor. Artık herhangi bir kullanıcı sizi istediği anda sohbet grubuna ekleyemeyecek.

Herhangi bir WhatsApp kullanıcısının istediği kişiyi sohbet grubuna ekleyebilmesi zaman zaman can sıkıcı bir durum haline geliyordu.
Yapılacak yeni düzenleme ile beraber artık kimler sizi sohbet grubuna eklemek isterse davetiye gönderecek. Aynı zamanda kimlerin size davetiye gönderebileceğini de belirleyebileceksiniz.

Bu özelliği aktif etmek içinse WhatsApp > Gizlilik > Gruplar kısımlarını takip etmeniz gerekiyor. Ardından karşınıza hiç kimse, kişilerim ve herkes olmak üzere üç ayrı seçenek çıkıyor.

Hiç kimse kısmını seçmeniz halinde hiçbir WhatsApp kullanıcısı sizi sohbet grubuna ekleyemeyecek. Eğer eklemek isterse davetiye gönderilecek.

Bunun haricinde kişilerim seçeneği ile yalnızca rehberinizdeki kişilerin sizi eklemesini sağlayabilirsiniz. Herkes seçeneğini seçerseniz herkes sizi bir sohbet grubuna ekleyebilir.

WhatsApp'ta beklenmedik bir hata ortaya çıktı

Sohbet sırasında birden fazla mesaj aldığınız anda gönderilen mesajın kim tarafından atıldığı bildirim ekranında gözükmüyor. WhatsApp için yayınlanan güncelleme beraberinde ilginç bir hata getirdi.

Bazı dikkatli kullanıcıların fark ettiği hata sonucunda sohbet sırasında birden fazla mesaj aldığınız anda gönderilen mesajın kim tarafından atıldığı bildirim ekranında gözükmüyor.

Bu sorun aynı zamanda grup mesajlaşmalarında da ortaya çıkıyor. WhatsApp'ta kullanıcıları şaşırtan hata! Söz konusu sorunun nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapmayan WhatsApp'ın yeni bir güncellemenin yapım aşamasında olduğu düşünülüyor.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde iOS cihazlar için grup bildirimlerine emoji eklenmişti.

WhatsApp kimlik doğrulaması nasıl yapılacak?

Uygulamanın ayarlar kısmına girdikten sonra hesap sekmesine girmeniz gerekiyor. Ardından kilidi açmak için parmak izini kullan seçeneğine girerek parmak izi özelliğini etkinleştirebilirsiniz. Bunun yanında özelliğin devreye girme süresini belirleyebiliyorsunuz. 1 dakika, 10 dakika, 30 dakika gibi seçeneklerinizin bulunduğunu belirtelim. Parmak izi koruması özelliğinin ne zaman sunulacağı açıklanmasa da önümüzdeki güncellemelerle beraber gelmesi bekleniyor.

WhatsApp'ın yeni özelliği karanlık mod nasıl kullanılır?

Facebook'un bünyesinde yer alan WhatsApp'ın, uzun zamandır karanlık mod özelliği ile güncelleneceği söyleniyordu. İlk olarak Android platformunda karanlık mod ile tanışması beklenen WhatsApp, yeni beta sürümü ile bu özelliği kullanıma sundu.

WhatsApp 2.19.82 Beta sürümü ile uygulamaya karanlı mod resmi olarak geldi. Henüz test aşamasında olan karanlık mod özelliğini herkes deneyebiliyor. WhatsApp 2.19.82 Beta sürümünü APK. olarak indirebilirsiniz. İndirdiğiniz WhatsApp Beta APK. dosyasını yüklerken sorun yaşarsanız;

Ayarlar>Güvenlik>Bilinmeyen Kaynaklar bölümünden bilinmeyen kaynaklara izin vermeniz gerekiyor. Daha sonra indirdiğiniz dosyayı yükleyebilirsiniz. WhatsApp'ın karanlı modu sayesinde OLED ve AMOLED ekrana sahip Android telefonlarda gözle görünür batarya tasarrufu sağlanacak. Çünkü bu paneller siyah renkleri yakmadığı için batarya ömrünü uzatıyor. WhatsApp'ın Haziran ayı içerisinde karanlık mod özelliğini hem iOS hem de Android kullanıcılarına resmi olarak sunacağını düşünüyoruz.

WhatsApp'ın gizli özelliğ karanlık mod nedir?

Son dönemde birçok uygulama altında görmeye başladığımız karanlık mod, kullanıcılar tarafından oldukça seviliyor. Bir süredir WhatsApp'a söz konusu özelliğin geleceği konuşuluyordu, Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, ilk adımını Android Beta sürümüne karanlık mod ekleyerek attı. Uzun bir zamandır WhatsApp'a gelmesi beklenen gece modu özelliği geceleri gözleri yormaması ve cihazın pil ömrünü uzatmasından dolayı sıkça tercih ediliyor. WhatsApp, Android Beta uygulamasına karanlık mod özelliğini getirince kullanıcılarını heyecanlandırdı. Yavaş yavaş tüm sosyal platformlarda gördüğümüz bu özellik yakında WhatsApp içinde yayınlanacak.

Android 2.19.82 beta sürümünde yayınlanan gece modu henüz yalnızca ayarlar menüsünde kullanılabiliyor. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra tüm WhatsApp kullanıcıları karanlık mod özelliğinden yararlanabilecek.

WhatsApp'ın bomba özelliği bugün ortaya çıktı

WhatsApp'a bu sabah yeni bir özellik geldi. WhatsApp'ta kullanıcılar atılan mesajın üzerine bir süre basılı tutunca, 'İletildi' mesajını görüyor. İşte bugün ortaya çıkan ve milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren Whatsapp'ın yeni özelliği ve detaylar​

ATTIĞINIZ MESAJ KAÇ KEZ 'İLETİLDİ'

WhatsApp uygulamasına eklenen yeni özellik ile birlikte bir mesajın kaç defa iletildiğini görebileceksiniz. Yani atılan mesaj attığınız kişi dışında başkalarıyla da paylaşıyor mu görebileceksiniz.

BETA SÜRÜMÜ KULLANIMDA

Beta sürümü kullanımda olan bu özelliğin sahte haberlerin yayılmasını engellemek amacıyla geliştirildiği düşünülüyor.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DE YENİ BİR ÖZELLİK ÇIKARMIŞTIR

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni özellik kullanıcılara pahalıya mal olabilir. WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir mesajlaşma ve arama uygulaması. Yurtdışında seyahat ederken veya uzaktayken, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz, hem de hiçbir ücret ödemeden! ABD basınının şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberlere göre, WhatsApp kullanıcılarının birbirlerine kolayca ve hızlı bir şekilde para göndermelerini sağlayacak ödeme hizmetini Brezilya ve Meksika'da kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

WhatsApp nedir

WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir mesajlaşma ve arama uygulaması. Yurtdışında seyahat ederken veya uzaktayken, WhatsApp kullanan arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi mesajlaşabilir, çektiğiniz fotoğrafları ve videoları anlık olarak paylaşabilirsiniz, hem de hiçbir ücret ödemeden!

WhatsApp kullanabilmeniz için telefonunuzun internete bağlı olması gerektiğinden ya kablosuz ağa bağlanmanız ya da bir mobil internet paketi almış olmanız gerekiyor.

WhatsApp kullanabilmeniz için mesajlaşacak arkadaşınızın da WhatsApp kullanması gerekiyor. Böylelikle sınırsız mesajlaşmak, resim, video ve ses kaydı göndermek ve ücretsiz telefonla görüşmekmümkün.

Dünyanın neresinde olursanız olun internet bağlantınızın olduğu her yerden sevdiklerinizle mesajlaşmak, çektiğiniz fotoğrafları veya videoları gönderebilmek varken neden yapmayasınız? (TAKVİM)

Editör: Wan Haber