Van İnternet Medyası (VİMED) Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren işçilere yönelik yazılı basın açıklaması yaparak, katliamda sorumluluğu olan herkesi istifaya davet etti. 

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. "Van İnternet Medyası (VİMED)  Derneği olarak, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan Maden faciasında yaşamını yitiren bütün işçileri rahmetle anıyor yakınlarına sabır, yaralı olarak kurtulan işçilere Allah’tan şifa diliyoruz.

Dileriz ki Devlet yaşanan bu faciadan gerekli dersleri çıkarır, ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir. Başka ülkelerde yaşanan benzeri facialarda hükümetler nasıl bir tavır takınıyorsa, benzer tavrın ülkemizde takınmasını diliyoruz.

Nitekim acıları hafifletmese de hükümetin göstereceği tavırı Dünya Kamuoyunun da yakından takip ettiği gerçeği unutulmamalıdır.  Biz VİMED olarak bu yaşanan katliamla ilgili sorumluluğu olan herkesi istifaya çağırıyoruz.

Dolayısı ile biz Van İnternet Medyası olarak, Manisa SOMA’da yaşanan acıyı yüreğimizde hissediyor, bu nedenden dolayı haber sitelerimizi 3 (üç) gün boyunca karartıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi 

VİMED (Van İnternet Medyası Derneği)

Editör: Wan Haber