2013 yılında kurulan, 2014 yılında gidilen genel kurulda başkanlığa seçilen Bekir Güneş’in kısa bir süre sonra istifa etmesinin ardından gerçekleşen VİMED genel kurulu hafta sonu yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimde Vansesi Gazetesi Muhabiri İlhan Siyahtaş ve yönetimi göreve seçildi.


“VİMED REKLAM ALMAYACAK”
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) gerçekleştirilen kongreye SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, VİMED yönetim kurulu ve üyeleri katıldı. Tek liste halinde gidilen kongreden tüm oyları alan Siyahtaş VİMED’in yeni başkanı oldu. Kongrede konuşan Siyahtaş kendisini ve arkadaşlarını göreve seçen dernek üyelerine teşekkür ederek reklam konusuna değinerek şunları söyledi:  “Yeni yönetim olarak şöyle bir karar aldık. Bundan sonra yapılacak reklam işlerine VİMED olarak hiçbir şekilde gidilmeyecek ve reklam alınmayacak. Bütün inisiyatif site sahibi olan arkadaşlarımızındır. Kendileri gidip istedikleri şekilde reklam alabilirler. Biz bunu kısıtlayamayız, biz bunun önünü alamayız.”
 

“İLETİŞİM KOPUKLUĞUMUZ VAR”
VİMED olarak bundan sonra üyelerle daha sık bir araya geleceklerini belirten Siyahtaş, “Derneğimize üye olan arkadaşlarımızın bize sahada destek vermemesi bizim faaliyetlerimiz açısında bizleri olumsuz etkiliyor. Yeteri desteği alamıyoruz. Bunun yanı sıra üyelerimizde de geçmişe yönelik üyelerimizle ilgili olan iletişim kopukluğumuz vardı. Bunu kabulleniyoruz bu doğrudur. VİMED yeni yönetimi olarak bundan sonra iyi şeyler yapmak istiyoruz, iyi yerlere gelmek istiyoruz. Bütün faaliyetlerimiz de arkadaşlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.


“HİÇBİR SİYASİ PARTİYE BAĞLI DEĞİLİZ”
Geçmişte yaşanılan sıkıntılardan dolayı Van’da bir yerel gazeteye manşet olduklarını ve siyasi bir partiye bağlı oldukları hakkında çıkan söylentilere de açıklık getiren Siyahtaş, “Biz VİMED olarak hiçbir siyasi partiye ve güce bağlı değiliz. Zamanında hayatını kayıp eden bir gazeteci arkadaşımız için bir basın açıklaması yaptık. Ancak bu daha sonrasında başka yerlere çekilmeye çalışıldı. Hatta bir yerel gazetede manşet bile yapıldı. Tekrar tekrar belirtiyor ve gerek yönetimim gerekse de tüm üyelerim için söylüyorum biz herhangi bir siyasi partiye bağlı değiliz. Hiçbir siyasi  partinin ve görüşün arka bahçesi değiliz ve olmayız” dedi.


“SADECE 3 KADIN ARKADAŞIMIZ VAR”
Üyelerden Cengiz Aslan’ın kadına önem verdiklerini ve bu yüzden kadın rengini yönetimde de görmek istedikleri önerisinde bulundu. Bu konuyla ilgili de konuşan Başkan Siyahtaş şu sözlere yer verdi: “Ben öncelikle geçtiğimiz hafta vahşice katledilen Özgecan Aslan’a Allah’tan rahmet diliyor ailesine başsağlığı diliyorum. Bizlerde gerek derneğimizde gerekse yönetimimizde kadına ve kadın rengine çok önem veriyoruz. Şu an itibariyle yani 30’ü aşkın üyemizin içinde sadece 3 kadın arkadaşımız var. Önümüzdeki dönemlerde daha fazla kadın arkadaşımızın gerek yönetimimizde ve gerekse de dernek bünyemizde yer alacağına eminim.”
 

YÖNETİM KURULU

İlhan Siyahtaş (Vansesigazetesi.com)
Gül Gün (Vanekspres.com)
Arif Karakaş (Gazetevan.com)
Uğur Tunçdemir (Wanhaber.com)
Necdet Tam (Vanbulten.com)
Ferit Erçin (Merkurhaber.com)
Erhan Akbaş (Haberercis.com)


DENETİM KURULU
Faruk Akgeyik (Vanakhaber.com)
Burhan Ergin (Bolgegazetesivan.com)
Ayhan Yazlık (Vanhavadis.com)
 

DİSİPLİN KURULU
Önder Altınal (Sehrivangazetesi.com)
Yunus Gülaçar (Gundemvan.com)
Yasin İpek (Anadoluweb.tv)

Editör: Wan Haber