WanHaber.com - Haber Merkezi

Van İnternet Medyası Derneği (VİMED) nezaket ziyaretlerini sürdürüyor. Önceki Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya’yı makamında ziyaret eden VİMED Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Kaya’ya Van’daki gazetecilerin sorunlarını aktardılar.

Başkan Kaya tarafından sıcak bir şekilde karşılanan VİMED Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yaşanılabilir bir kent için Van İnternet Medyasının çok önemli olduğuna dikkat çektiler.


“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ RANDEVU”
Ziyarette ilk konuşan VİMED Başkanı Bekir Güneş, VİMED’in kentin sorunlarına duyarlı ve sahada da aktif bir sivil toplum kuruluşu olacağını söyledi.

Van’daki gazetecilerin birçok sorunlarını Kaya’ya aktaran Güneş, şu ifadeleri kullandı:
Gazeteci arkadaşlarımıza sahip çıkmak için böyle bir örgütlenmeye gittik. Çünkü kentimizde çalışan birçok gazeteci arkadaşımız ciddi anlamda zor şartlarda çalışıyor. Bunu da ilgili kurumlarla görüşerek çözeceğimize inanıyorum.

Özellikle sizden randevu almakta büyük sıkıntı yaşıyoruz. Böyle olunca da bazı haberler ya teyit edilmeden okuyucuya sunuluyor, ya da bilgi kirliliğine neden olabiliyor. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için zaman zaman sizle görüşmek için randevu talebinde bulunuyoruz. Ancak bize bir türlü geri dönüş olmuyor.

Ayrıca gazeteci arkadaşlarımız haberlere gitmekte büyük sıkıntılar yaşıyor. Bir muhabir arkadaşımız günde 3 habere bile gittiğini düşünürsek maaşının yarısını ulaşıma vermiş sayılır. Bundan dolayı ücretsiz ulaşım için desteklerinizi bekliyoruz.

Yaşanılabilir bir kent için karşılıklı toplantılar yaparak Van yararına bir şeyler yapabilmeliyiz. Biz VİMED olarak Van’ın sorunlarına duyarlı olacağız. Ancak Van’daki bütün kurumlar da Valilik ve Belediye başta olmak üzere gazeteci arkadaşlarımıza sahip çıkmalıdır.


“GAZETECİ ARKADAŞLAR YARGISIZ İNFAZ YAPIYOR”
Basın emekçilerine değer verdiğini ve onların sorunlarının çözümü için elinden gelen her şeyi yapacağını vurgulayan Başkan Kaya ise, şunları kaydetti:

“Kamuoyu ile ilgili bilgiler verilmesi gerektiği zaman basının karşısına çıkıyoruz. Onun dışında röportaj, demeç verme taraftarı değilim. 5 yıllık belediye sürecimde de bu prensibi benimsedim. Ayrıca meclis toplantılarımız ve ihalelerimizi basın açık yapıyoruz. Ancak bazı gazeteci arkadaşlar yargısız infaz yapıyor. Bizim hakkımızda gerçek olmayan birçok şeyi yazıp çiziyorlar ve daha sonra bize ulaşmaya çalışıyorlar. Haberi yaptıktan sonra iddiayı ortaya attıktan sonra bizden bir değerlendirme beklemeyin. Bu basın etiğine de uygun değil. Bu ahlaki bir davranış da değildir.“

Ücretsiz ulaşım sorununa da değinen Kaya, bu konuyla ilgileneceklerini ve ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.

 

Editör: Wan Haber