AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 29 Mayıs Cuma günü Van'da düzenlenen AK Parti'nin Van Mitingindeki akreditasyon rezaletine tepkiler büyüyor. Batıdaki ulusal internet medyası temsilcileri Başbakan'ın özel uçağıyla miting miting gezerken, Van'da yayın yapan internet haber sitelerine ise ötekileştirilmiş bir şekilde akreditasyon izni verilmiyor. Konuyla alakalı Van İnternet Medyası Derneği yönetim kurulu üyeleri ortak bir bildiri yayınlayarak durumu sert bir şekilde kınadı. İşte VİMED'in yaptığı o açıklama...

Basına ve Kamuoyuna

29 Mayıs 2015 günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Ak Parti’nin Van’da düzenlediği miting daha önce olduğu gibi bir takım uygulamalar yapılmıştır. Van merkezde yayın yapan internet haber sitelerine uygulanan akreditasyon rezaleti nedeniyle Van İnternet Medyası Derneği (VİMED) olarak bir basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur. 

7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kalırken Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Van’da gerçekleştirdiği mitinge kentimizde yayın yapan hiçbir internet haber sitesine akreditasyon verilmemiştir. Mazeret olarak da Valilik değil, Başbakanlık sorumlu gösterilmiştir. Van Valiliği akreditasyon verdiği basın emekçilerini mitinge 1 saat kala haberdar etmesi ise düşündürücüdür. Oysa biz internet haber yayıncıları ve kentte yayın yapan basın emekçileri olarak bu durumu kabullenmediğimiz gizi, bize uygulanan bu tutumu şiddetle kınadığımızı belirtmek isteriz. Cuma günü karşılaştığımız akreditasyon rezalet bu kentte ilk değildi. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van ve Hakkari’de düzenlediği mitinglerde yine birçok internet medyası çalışanı arkadaşımıza akreditasyon verilmediği gibi haber takibi yapmaları da engellenmiştir. Hal böyleyken internet haber sitelerini sıradan görüp emeği hiçe sayan sade Ak Parti’ye değil bütün siyasi partilere yönelik tutumlarımızı gözden geçireceğiz. 

Ak Parti’nin Van’da düzenlenen mitinginde basın emekçilerine uygulanan çifte standarda yönelik tepkilerimiz bundan sonra belirgin olup daha sert olacaktır. Temennimiz seçimlere kısa bir süre kalmışken kentte siyasi duruş ve düşüncesi ne olursa olsun herhangi bir basın emekçisinin ötekileştirilmemesidir. Ak Parti Van il başkanlığı ve Van Valiliği basın emekçilerine bu çifte standarda son vermeye çağırıyoruz. Bizler internet medyası çalışanları olarak bu kentin en güncel haber kaynağı olmakla birlikte Van’ı Türkiye ve Dünya kamuoyuna taşıyoruz. Umarız son günlerde karşılaştığımız rezaletin bir benzerini daha sonraki süreçte yaşamayız.

Van İnternet Medyası Derneği (VİMED) Yönetim Kurulu Adına

Açıklamayı yapan, VİMED Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Siyahtaş

Editör: Wan Haber