Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 29. Yerel Medya Özendirme Yarışması sonuçları, yetkin jüri üyelerinin değerlendirmesi ile açıklandı. Yarışmanın makale dalı bölümündeki birincilik ödülünü Van Bölge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş elde etti. BYEGM’nin 2013 yılı Yerel Medya Özendirme Yarışması; gazete haberi, mizanpaj, araştırma, röportaj, fotoğraf, Türkçe’nin doğru kullanımı, makale, televizyon haberi, radyo haberi ve internet haberi dallarında yapıldı. Makale-yorum dalındaki birincilik ödülünü Vanlı gazeteci Bişar Ulutaş kazandı. Ulutaş, 2006 yılında yazdığı makalesiyle üçüncülük, 2007 yılında yazdığı makaleyle birincilik ve 2010 yılında yazdığı haberle ikincilik ödüllerini elde etmişti. 2013 yılı yarışmasında yazdığı “Şığ Ali ve Güzel Ülkem” başlıklı makalesiyle bir kez daha birincilik ödülü alan Bişar Ulutaş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde BYEGM’den dört ödül alan tek gazeteci oldu.


9 Haziran 2014 tarihinde Ankara’da ödülünü alacak olan Bişar Ulutaş, kendi şehrini en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadığını ifade etti.


Öte yandan makale dalında ikincilik ödülünü Konya Merhaba Gazetesi’nden Kerem İşgan elde ederken, üçüncülük ödülünü ise Yozgat Sorgun Postası Gazetesi’nden Yahya Aksoy elde etti.

Editör: Wan Haber