Yenibosna'daki Zaman Gazetesi önünde bekleyen kalabalığa polis müdahalesi geldi. Bu arada İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kayyum kararının gerekçesi de belli oldu.

Zaman Gazetesi'nin de içinde bulunduğu Feza Gazetecilik A.Ş.'ye kayyum atanmasının ardından gazetenin Yenibosna'daki binasının önünde toplanan kalabalık kararı protesto etti.


GAZETENİN KAPISINI ZİNCİRLEDİLER
Kayyum atanmasının ardından Zaman gazetesinin Yenibosna'daki binasının ana giriş kapısı gazete çalışanları tarafından zincirle kilitlendi. Polis dün saat 23:30 sıralarında kapıyı kırarak binaya girdi. Bu sırada polise engel olmaya çalışan kalabalığa da tazyikli su sıkıldı.

İŞTE KARARIN GEREKÇESİ
İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, şirketin çıkardığı Zaman Gazetesi'nin FETÖ/PYD örgütünün yayın organı haline geldiği kaydedildi. İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararında şu ifadeler kullanıldı:

"Şirket faaliyeti içerisinde suç işlendiği hususundaki kuvvetli şüphe oluşturacak delillerin toplanabilmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için şirkete kayyum atanması yönünde hakimlikçe vicdani kanı oluşmuştur.



FETÖ/PDY adı altındaki yapılanmanın faaliyetlerine katılan, faaliyetlerini meşru göstermek ve örgütün propagandasını yapmak için faaliyetlerde bulunan şirkete sadece denetim yönünden kayyum atanmasının bu suçların işlenmesine engel olamayacağı, ayrıca delillerin toplanması ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması yönünden de yetersiz kalacağı anlaşıldığından, adı geçen şirkete yönetim organının yetkilerinin tümü ile devredileceği kayyum atanmasının zorunlu olduğu anlaşılmaktadır."

İŞTE ATANAN KAYYUMLAR
Savcılığın kararıyla Zaman gazetesine Sezai Şengönül, Av. Tahsin Kaplan ve Av. Metin İlhan'ın kayyum olarak atandı.

Editör: Wan Haber