Dizinin hayranları aşk meşk işlerinden pek de hoşnut değil ve son dönemde bu yöndeki sahneler nedeniyle de diziye olan ilgi biraz azalmıştı. Reytingleri de geçtiğimiz hafta bugüne kadar ki en düşük seviyesine gerileyen Mucize Doktor, bu durumu geçmişe dönerek aşmayı başardı.

Ali Vefa’nın minik bir çocuğa yardım ettiği, onun yaşadığı ayırımcılığa karşı çıktığı ve onun normal bir hayatı olması için verdiği mücadele ile öne çıktığı 53. bölüm, reytinglerde de yükselişle ödüllendirildi.

Dizinin senaristleri geçen sezon yapımın neden bu kadar çok izlendiğini ve 53. bölümün neden ciddi bir yükseliş sergilediğini artık anlamış olmalı… Aşk meşk işleri, romantik sahnelerden ziyade Mucize Doktor hayranları insan hikayelerinin yapımda daha baskın şekilde olmasını istiyor.

Tüm kategorilerde iyi bir sıçrama yapan Mucize Doktor totalde günü 3. sırada tamamlarken, AB ve ABC1 gruplarında da ikincilik elde etti. Dün akşam elde edilen sonuçlar bu sezonun genel ortalamasından bile yüksek geldi.

Ancak dizinin tüm kategorilerin birincisi olmayı sürdüren Bir Zamanlar Çukurova isimli atv dizisi ile hala reytinglerde mücadele edemediğini de hatırlatmakta fayda var. Oysa ki Mucize Doktor’un ilk sezonunda atv dizisi birincilik yüzü bile görmekte zorlanmıştı. Televizyongazetesi

Editör: Wan Haber