Geçtiğimiz günlerde Almanya'nın Essen kentinde yapılan Ruhr Kitap Fuarı'nda ifade ve medya özgürlüğünün Türkiye'de olmadığını söyleyen Banu Güven, Ege Üniversitesi'nde de ifade özgürlüğünün öneminden bahsederek, ifade özgürlüğünün güvence altına alınması gerektiğini söyledi.


Yerel gazetecilik çok önemli

Yerel gazeteciliğin öneminden bahseden Güven, gazeteciliğin sadece merkezden yapılamayacağını, dolayısyla yerel gazeteciliğin de alternatif gazetecilik olarak büyük önem taşıdığını söyledi.

AKP Gazetecileri Tasfiye Ederek mi İktidarını Devam Ettiriyor?

Bir öğrencinin AK Parti iktidarını bazı gazetecileri tasfiye ederek mi sürdürüyor şeklindeki sorusunu yanıtlayan Banu Güven ‘’Ak Parti 10 yıldır iktidarda, elbette gazetecilerin durumu da bunda bir etken, Ak Parti’nin iktidarını devam ettirmesinin nedenini bazı kamu araştırmaları ve Türkiye’nin tarihini inceleyerek saptamak mümkün’’ dedi.

BDP’li Vekillerin Dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin başlatılan sürecin kötü sonuçlar doğurabileceğini söyleyen Güven, milletvekillerinin bertaraf edilmeye çalışılmasının demokrasiye bir müdahale olduğunu söyledi.
Medya-İktidar İlişkisi Daha Çok Dile Getirilmeli

Türkiye’de medya patronları başka iş dallarında da büyük yatırımlara girsin veya girmesin, medya patronları ile iktidarlar arasında süregelen geçmişin, medyanın bağımsız olmasına olumsuz etkiler yaptığını söyleyen Banu Güven, söz konusu durumun ancak daha çok dile getirilerek sona erdirilebileceğini söyledi.yuksekovahaber
Editör: Wan Haber