Van İnternet Medyası Derneği (VİMED) IŞİD terör örgütü tarafından önceki gün Mahmur kampında katledilen gazeteci Deniz Fırat için basın açıklaması yaparak oturma eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan VİMED Başkanı Bekir Güneş, IŞİD terör örgütünü ve onun bu katliamına göz yuman bütün devletleri kınadı.

IŞİD terör örgütü tarafından önceki gün Mahmur kampında katledilen Fırat Haber Ajansı muhabiri Deniz Fırat Van'da anılarak basın açıklaması yapıldı. Feqiye Teyran Parkı'nda yapılan basın açıklamasına Van İnternet Medyası Derneği (VİMED) üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı. Basın açıklaması yapılmadan önce gazeteci Deniz Fırat için bir dakika saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından, yakalarına Deniz Fırat'ın fotoğrafını takan gazeteciler "Özgür basın susturulamaz, Deniz Fırat Ölümsüzdür" sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan VİMED Başkanı Bekir Güneş ise, "IŞİD denen örgüt şunu çok iyi bilmelidir ki saldırdığı kişi sadece Deniz Fırat değil dünyada çalışan bütün gazetecilerdir" dedi.

"DENİZ FIRAT KATLEDİLDİ"
Her geçen gün mazlum Kürt halkına IŞİD'in saldırılarının arttığını belirten Güneş, "IŞİD Terör Örgütü son günlerde Irak'ta yaptığı vahşet eylemlerine bir yenisini daha ekledi. Mazlum Kürt Halkına ve Yezidiler'e yönelik canice tavrını arttırarak sürdüren IŞİD, bu defa da Fırat Haber Ajansı'nda çalışan Gazeteci Deniz Fırat'ı katletti. Maxmur Kampı'nda haber takibinde bulunan meslektaşımız IŞİD tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiştir. IŞİD'in Maxmur Kampı'nda bulunan mazlum halka yönelik saldırılarını takip eden ve dünya kamuoyuna duyuran Fırat, İslam adı altında cinayetlerine devam eden terör örgütünün hedefi haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"FIRAT'IN GÖREVİNİ DEVRALMAK İÇİN HAZIRIZ"
Başta IŞİD örgütü olmak üzere bu örgütün katliamlarına sessiz kalan bütün devletleri de kınadığını vurgulayan Güneş, son olarak şunları kaydetti: 

"Bizler basın çalışanları olarak nerede olursa olsun en şeffaf bir şekilde kamuoyu görevi görerek var olan durumları halka iletmek durumundayız. Bizler sahada çalışırken birilerinin her an bizleri öldürme kaygısıyla hareket edemeyiz. Dünya'nın her yerinde ve bütün yapılanmaların uyması gereken basın yasaları vardır. Bu yasaların başında ise gazetecilerin dokunulmazlığı geliyor. IŞİD denen örgüt şunu çok iyi bilmelidir ki saldırdığı kişi sadece Deniz Fırat değil dünyada çalışan bütün gazetecilerdir. Bizler Vanlı gazeteciler olarak IŞİD'e şunu hatırlatmak isteriz; Siz orada bir Deniz Fırat'ı katlettiniz ama unutmayın bizler hepimiz Deniz Fırat'ın görevini devralmak için hazırız. Basın şehidi Deniz Fırat arkadaşımıza Allah'tan rahmet kederli ailesine ve bütün basın camiasına sabır diliyoruz."

2-113.jpg

3-133.jpg

4-110.jpg

Editör: Wan Haber