On milyonlarca Instagram influencerının verileri sızdırıldı.

Amazon Web Servisleri'nde, içlerinde ünlülerin ve marka hesaplarının olduğu ayrıca Instragram influencerının da bulunduğu 49 milyon kayıt içeren bir veri tabanı keşfedildi. Bu veri tabanı herkese açık durumdaydı. Söz konusu verilere erişmek için bir şifre dahi girmeniz gerekmiyor.

Sızdırılan bilgilerin içinde influencerların profil bilgi ve resimleri, takipçi sayıları, doğrulanmış hesap durumu, bulundukları ülke ve şehirler gibi birtakım bilgiler yer alıyor. Daha önemlisi ise bu sızdırılan veriler arasında influencerların telefon numaraları ve e-posta adresleri de mevcut.

Güvenlik araştırmacısı Anurag Sen'in veri tabanını incelemesinden sonra sahibinin Chtrbox isimli bir bir şirket olduğu anlaşıldı. Bu şirketin influencerlar ile sponsorlu içerikler için iş birliği gerçekleştirdiği ve bahsi geçen veri tabanında influencerların sponsorlu içerik değerleri de mevcut. Chtrbox bu skandaldan sonra veri tabanını çevrimdışı hale getirdi ve şirketten influencerların telefon numaraları dahil bütün özel bilgileri nereden aldıklarına dair bir açıklama geldi.

Facebook, Chtrbox ile iletişime geçtiklerini duyurdu. (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber