Zara Abid kimdir? sorusu Pakistan’da meydana gelen uçak kazası sonrasında vatandaşlar tarafından sorgulanmaktadır. 107 kişiden sadece bir kişinin sağ kurtulduğu uçakta önlü model Zara Abid'de vardı. Dünyaca ünlü model Zara Abid kimdir? Zara Abid Kaç yaşındadır? soruları bir anda Gündem oldu. Detaylar haberimizde..

Zara Abid Kimdir?

Düşen Pakistan yolcu uçağında 107 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi ulaştırırken, öte yandan uçağın içerisinde önlü model Zara Abidin de yer aldığı gelen son kulis haberleri arasında yer almaktaydı. Bu ismi merak edip araştırmaya başlayan vatandaşlar, Zara Abid'in kim olduğunu merak etmektedirler.
Pakistan uluslararası havayollarına ait Lahor Karaçi seferini gerçekleştiren A320 tipi yolcu uçağı Karaçi kentinde Jinnah uluslararası havaalanına inişe geçtiği esnada evlerin üzerine düştü. PK- 83 03 sefer sayılı uçakta 99 yolcu ve 8 mürettebat bulunuyordu. Kazanın hemen ardından bölgeye ambulans, itfaiye, kurtarma ekipleri sevk edildi. Bazı araçlar yanarken evlerde büyük hasar meydana geldi. Karaçi Belediye Başkanlığı, kazada uçakta bulunanlardan kimsenin kurtulduğunu düşünmediklerini ifade ederek durumun henüz netlik kazanmadığını duyurmuştu. Ahtar, en az 5-6 evin yıkıldığını, enkaz altında kalarak ölen herhangi bir vatandaşın olmadığının ise henüz belirlenemediği aktarıldı.

Zara Abid Kimdir?

Uçak Kazaları Neden Olur?

Tasarımda üretim kalitelerinde yapılan bütün iyileştirmelere rağmen teçhizat hataları hala uçak kazalarının yüzde 20’sine sebep olmaktadır. Her ne kadar günümüzde 100 yıl öncesine kıyasla motorlar daha güvenilir hale gelmiş olsa da maalesef hala daha arada sırada feci arızalar meydana gelebilmektedir. Hava durumu gibi koşullar, uçak kazalarının %10’una neden olmaktadır jiroskopik pusulalar, uydu seyir sistemi ve iklim verileri uydu bağlantıları gibi birçok elektronik iyilrştirmelere rağmen uçaklar yine de fırtınaların kar ve diğer hava koşullarının kurbanı olabilmektedir.

Uçaklar, daha güvenilir bir hale geldikçe pilot hatalarından meydana gelen kazaların oranı da o oranda artış göstermektedir ve bu oran şu anda %50 lerde duruyor. Uçaklar, fazlasıyla idare edilmesi zor olan makinelerdir. Pilotların uçak yönetimi sistemi ile ilgili ayarları vaktinde ve zamanında ve eksiksiz bir şekilde yerine getirip yakıt tahminini doğru bir şekilde hesaplaması gerekir.

Editör: Wan Haber