Ünlü şarkıcı, “Rap müzik yapan herkesi şiddetle kınıyorum. Annelere babalara sesleniyorum, çocuklarınıza bunları sanatçı veya yorumcu olarak dinletmeyin" dedi.

Yılmaz Morgül, "Bu şarkı sözlerinde isyan var, küfür var, yasaklı madde var. Ben bunları bir sanatçı olarak söylemeliyim" sözleriyle dikkat çekti.

Yılmaz Morgül, 14 Ocak 1964 yılında İstanbul Beykoz'da dünyaya geldi. Kariyerine Feriha Tunceli ve Sözer Yaşmut'tan musiki dersleri alarak başlayan Yılmaz Morgül, 1988 yılında Adana'da sahne almaya başladı. İlk albümü olan Elvada İstanbul'u 1995 yılında çıkardı. Peki Yılmaz Morgül kimdir?
 

YILMAZ MORGÜL KİMDİR?

Feriha Tunceli ve Sözer Yaşmut'tan musiki dersleri alan ve 1988 yılında Adana'da sahneye çıkmaya başlayan Yılmaz Morgül, “Elveda İstanbul” adındaki ilk albümünü 1995 yılında piyasaya sürdü. "Elveda İstanbul", "Kız Sen Kimsin?" ve Zeki Müren'in de seslendirdiği "Bahçevan" adlı parçalarla tanınmıştır.

Morgül, 1996 yılında cilt kanserine yakalandı. 7 yıl boyunca Amerika'da tedavi olduktan sonra sağlığına tekrar kavuştu. 2016 yılında katıldığı Survivor isimli yarışma programında, kendisine rahatsızlığından dolayı özel izin verildi.

Katıldığı televizyon programlarında 1982 doğumlu olduğunu söyleyen Yılmaz Morgül’ün gerçek yaşı, uzun süre gündem konusu oldu. Meslektaşı Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay'ın, 20 sene önce çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşması ise, tartışmalara son noktayı koydu ve Morgül'ün 1964 doğumlu olduğu ortaya çıktı.

2016 yılında yayınlanan Survivor adlı yarışmada Ünlüler takımında yer almıştır. Yine aynı yıl yayınlanan, Rising Star Türkiye adlı yarışmada jüri olmuştur.SuperHaber

Editör: Wan Haber