İbrahim Tatlıses'in sunumuyla dokuz yıl sonra ekrana dönen 'İbo Show' yine gündem oldu. Programın son bölümüne, Aydemir Akbaş, Mehmet Ali Erbil, Gülben Ergen, Mahmut Tuncer ve Özgür Alter konuk oldu.

Vanlı sanatçı Özgür Alter seslendirdiği türkülerle izleyenleri kendisine hayran bıraktırdı. Vanlı Özgür Alter'in, söylediği şarkılar Vanlılar tarafından sosyal paylaşılarak destek gördü.

Müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başlayan sanatçı Özgür Alter, güçlü sesiyle herkesi büyüledi.

İbo Show; Mehmet Ali Erbil, Gülben Ergen, Mahmut Tuncer ve Özgür Alter ile cumartesi gecesine damgasını vurdu. İbo Show'da yayınlanan nostaljik görüntülerin de yer aldığı program hem hüzünlendirdi hem de keyif dolu anlar yaşattı.

"SANA BAYILDIM"

İbrahim Tatlıses, Özgür Alter'in performansından sonra, "Sen canlı okursan daha güzel okursun. Stüdyoda canlı sazlar olmadığı için orada, tutuk kalman normal. Burada sazlarla birlikte insan coşuyor. Ben seni Star'da dinledim. Sana bayıldım. Hemen sosyal medyamdan paylaştım. Beğenmediğim herkesi paylaşmam. Aramıza hoş geldin. Seni destekliyorum. Beni sevenlerde seni destekleyecek" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA VAN, AHİRETTE İMAN"

Mehmet Ali Erbil'in 'Memleket neresi' sorusu üzerine, Vanlı sanatçı Alter, 'Vanlıyım' dedi. İbrahim Tatlıses ise, 'Vanlıyam, Şanlıyam, Kılıcı Kanlıyam' ifadelerini kullandı. Vanlı Sanatçı Özgür Alter, "Dünya Van, ahirette iman' dedi.

VANLI SANATÇI İBRAHİM  TATLISES'TEN TAM NOT ALDI

Daha önce konuk olduğu 'Demet ve Alişan ile Sabah Sabah' programında İbrahim Tatlıses'in dikkatini çeken ve bu vesileyle İbo Show'a konuk olan Özgür Alter ise güçlü sesiyle herkesi hayran bıraktı. Hayranı olduğu İbrahim Tatlıses'in programında şarkı söyleyen Özgür Alter, güçlü yorumu ve sahne performansı ile Tatlıses'ten tam not aldı.

ÖZGÜR ALTER KİMDİR?

1979 yılının Ocak ayında dünyaya gelen Özgür Alter, Oğlak burcudur. Aslen Van doğumludur ve sekiz yaşına kadar Van'da yaşamış daha sonra ailesi ile birlikte Adana'ya taşınmışlardır. 1.5 sene kadar Adana'da yaşamış daha sonra Kayseri'ye yerleşmişlerdir.

Özellikle Burhan Çaçan, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses gibi usta isimleri takip eden Özgür Alter arkadaş ortamlarında bu sanatçıların ezberlediği eserlerini seslendirmiştir. Roman Mahallesinde müzisyen arkadaşları ile müzik yapmaya başlamış 2005 yılında ise İstanbul'a taşınmıştır.

İlk profesyonel müzik albümünü ise 2011 yılında Ali Osman Erbaşı yönetmenliğinde çıkarmıştır. Bu albüm için üç klip çekmiş seslendirdiği Ayda Hüzün, Sen Bir Yana ve Sazımdaki Teller Ağlar isimli şarkılar müzik severler tarafından büyük beğeni ile karşılanmıştır.

Bir dönem Süper Tv'de Özgür Alterle Özgürce Melodiler isimli eğlence programını sunmuştur. Ayrıca memleketi Van için 2 şarkı bestelemiş birisini Kürtçe - Türkçe olarak seslendirmiştir.

ÖZGÜR ALTER ALBÜMLERİ

Sanatçı, 2015 yılında sözü ve müziği kendisine ait olan 12 şarkılık "Repertuar" isimli albümünü dinleyicileriyle buluşturdu. Özgür Alter, 2018 yılında "Efkar" isimli albümü yayımladı. Sanatçı, son olarak 2020 yılında "Yakalım" isimli çalışmasını müzikseverlerin beğenisine sundu.

Van Bölge Gazetesi - Hacı Yılmaz

Editör: Wan Haber