Bonobo koruma çalışması nedeniyle gittiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne kaza geçiren oyuncu Ashley Judd ormanda 55 saat sonra hastaneye gitti.

52 yaşındaki Ashley Judd, ormanda bulunduğu sırada yürürken, yere düşen bir ağaca takıldı. Dengesini yitiren Judd, kendisi de düştü. Bu sırada sağ bacağı dört yerinden kırıldı. Hareket edemediği için de yaklaşık beş saat ormanda yardım bekledi.

55 saat sonra hastaneye gitti

Daha sonra yerel halktan kendisine yardım eli uzandı. Judd çarşaf ve bambu dalı kullanılarak yapılan bir sedyeyle taşındı. Ardından gecenin karanlığında motosikletle ormanlık bölgeden çıkarıldı. Ashley Judd'un tedavi görmek için hastaneye ulaşması tam 55 saat sürdü.

Issız ormanda bacağını kıran oyuncu Ashley Judd, 55 saatte hastaneye ulaştı

Ölümden döndü

Ashley Judd'un tedavisi Güney Afrika'da bir hastanede devam ediyor. Ünlü oyuncu bütün bu yaşadıklarını hem Instagram sayfasından paylaştı hem de gazeteci Nicholas Kristof'a anlattı.

Issız ormanda bacağını kıran oyuncu Ashley Judd, 55 saatte hastaneye ulaştıJudd paylaşımında "Eğer Kongolu kız kardeşlerim ve erkek kardeşlerim olmasaydı iç kanamadan ölebilirdim" diye yazdı. Judd, kendisine uzanan yardım elleri olmasaydı, ölmese bile bacağını kaybedebileceğini de ekledi. Ünlü oyuncu o kötü anlarda kendisine yardım eden herkese teşekkür etti.

Issız ormanda bacağını kıran oyuncu Ashley Judd, 55 saatte hastaneye ulaştı

Ashley Judd kimdir?

1990'lı yıllarda yükselen bir yıldız olarak kabul edilen Judd, 2000'lı yılların başında da ses getiren filmlerde oynamasa da orta bütçeli yapımlarda oynama fırsatını yakaladı. Ashley Judd, kadın ve insan haklarıyla ilgili kampanyalara katılımıyla da tanınıyor.

Editör: Wan Haber