Bu yıl Türk Sinemasının 100. yılı fakat Hababam Sınıfının tüm bölümlerinde oynayan ve efsane olan "Güdük Necmi" lakaplı Halit Akçatepe hiç bir etkinliğe davet edilmedi. Usta oyuncu açıklamalarında "Türk Sinemasının 100. yılı kutlanıyor lakin bizlere kuru bir daveti bile çok gördüler" diye isyan etti.


70 Yıldır sinemanın içinde olduğunu belirten Akçatepe "Bizim filmler halen izlenme rekorları kırıyor, şimdilerde ise yeni film ve diziler ne yapıyor ? Bunu düşünmek gerek" ifadelerine yer verdi.

 

halit-akcatepe-nin-9-yasindaki-hali.jpg


Sinema dünyasına 5 yaşında adım atan Akçatepe sayısız filmde sahneye çıktı. Ertem Eğilmez'in unutulmaz filmleri Hababam Sınıfı serisinin Güdük Necmi'si Halit Akçetepe tam olarak 124 filmde oynadı. 4 Senaryo ve 1 de yönetmenliği olan ünlü sanatçı Türk Sinemasının 100. yılında unutulmuş olmalarından dolayı çok kırgın olduğunu belirtti.


Halit Akçatepe; “Ben 5 yaşından bu yana yani toplamda 70 yıldır sinemanın içindeyim. Türk sinemasının 100. Yol etkinliklerinde bizlere bir davet bile gelmedi." Diyen Akçatepe şöyle devam etti: "Ne Altın Portakal ne de Adana koza film festivali bizlere unutanlara şunu hatırlatmak istiyorum. Bizler Kemal Sunal, Tarık Akan, Ferdi Merter Fosforoğlu halkın gönüllerinde taht kurduğumuza inanıyorum. Bizlerde de halkımızın ayrı bir yeri var. Ama kuru bir daveti bile esirgeyenlere çok kırgınım. Sinema festivalleri her yerde kutlanıyor bizler yola Ferdi Merter Fosforoglu beraber başladık 5 yaşından beri beraber büyüdük ama bizler unutulduk." cümlelerini kullandı.

Editör: Wan Haber