Teknolojinin gelişmesi ile beraber sosyal medya platformları artık herkesin evine ya da cebini girdi. İnsanlar çok kolay bir şekilde başka insanlara ya da kurumları aşağılayıcı kelimeleri kullanabiliyorlar. Bazen herhangi bir suç duyurusu ile neticelenen bu tip paylaşımlar kişilerin soluğu mahkeme salonunda almasına sebep oluyor.

Mahkeme salonunu zorla getirilecek!

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç ile ilgili açılan Asliye Ceza mahkemesindeki duruşmaya katılmaması halinde hakim tarafından zorla getirilme kararı çıkarıldığı açıklandı.

Normalde meydana gelen herhangi bir olay ile ilgili yorumunu yaparken ansızın ses tonunu yükseltmesi ve insanların gururunu incitecek derecede sert çıkışlar yapması ile tanınan Murat Övüç bu sefer galiba baltayı taşa vurdu.

Tüm Türkiye olarak Zorlu süreçlerden geçtiğimiz son günlerde Özellikle de sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmaktadır. Herkes evinde zamanının çoğunu geçirmek zorunda kalıyor. Tam da böyle bir durumda sosyal medya uygulamalarını devreye sokan Murat Övüç pazarda balık satan ya da balık tutan insanları konu edinerek onlar için aşağılayıcı ya da gururlarını incitici çeşitli söylemlerde bulunmuştu.

Zorla Getirilecek!

Sosyal medyada yayılan bu video kısa süre içerisinde binlerce takipçi ile paylaşıldı. F.M isimli vatandaş, Murat Övüç hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu savcılık yürütmüş olduğu soruşturma akabinde halka Kin ve nefret suçundan 3 seneye kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta Asliye Ceza mahkemesinde görülen duruşmaya gelmeyen Murat Övüç ile ilgili hakim tarafından polis zoru ile getirilme kararı çıkarıldı.

Bakalım bundan sonraki duruşmaya Murat Övüç, kendi isteği ile katılacak mı yoksa gerçekten de hakimin çıkartmış olduğu polis zoru ile getirilme kararı mı uygulanacak?  Hep birlikte bekleyip görmek lazım.

Editör: Wan Haber