Türk pop müziğinin kraliçelerinden, 1980'li senelere adeta damgasını vuran Serpil Barlas, hayatını kaybetti. 64 yaşındaki Ünlü şarkıcı, dün gece saat 23:00 sularında Beşiktaş'taki evinde hayatını kaybetti. Acı haberini hemen sonrasında Serpil Barlas kimdir? Neden öldü? soruları yanıt aradı.

1980'li yıllarda Şöhret basamaklarını tırmanan, uzun senelerdir Amerika'da hayatını sürdüren Serpil Barlas, müzik faaliyetlerine Amerika'da devam ediyordu. Serpil Barlas, ünlü Kompozitör Uğur Dikmen ile dünya evine girmişti. Yeni bir single çalışması yaptığı öğrenilen Serpil Barlas'ın cenazesi, 22 Şubat Pazartesi Yani yarın Feriköy mezarlığında anneannesi Macide Balkış’ın  da bulunduğu aile kabristanına defnedilecek.

Serpil Barlas Kimdir, Kaç Yaşındaydı?

1957 senesinde dünyaya gelmiştir. Babası Kazım Polat, annesi ise Türk müziği solisti Aysel İpar’dır. 1960'lı senelerde şehir tiyatrolarında sanat hayatına başlamış olan Serpil Barlas o dönemin ünlü orkestralarında solistlik dahi yapmıştır. 1970 senesinde Altın ses yarışmasında Nilüfer 1., Serpil Barlas ise ikinci olmuştur. 1976 ile 1978 seneleri arasında birkaç 45'lik plak doldurmuş ve bunların arasında en çok olduğu olanlar ismindeki parçası ile adından söz ettirmeyi başarmıştır.

1978 tarihinde Erovizyon şarkı yarışması Türkiye finali ne yaşamaya bak adlı şarkısı ile katılmıştır. 1978 senesinde ABD'li gerek 15 yıl boyunca burada yaşamını sürdürmüştür.

1993 senesinde Türkiye'ye dönüş yaptıktan sonra AIDS ile mücadelede öncülük yapmıştır. Gerek eğitim gerekse de sahipsiz olan sokak çocukları ve Bosna'da bulunan sistematik soykırım gibi toplumsal konularda yapmış olduğu çeşitli faaliyetler ile kamuoyunun da dikkatini çekmeye başlamış ve ünlü müzisyen Uğur dikmeninde destek vermesi ile yapmış olduğu albümlerinde bu konulara temas eden Benim adım insan, sahipsiz çocuklar, Bosna adlı şarkıları ile savunmuş olduğu konulara destek vermiştir.

Serpil Barlas neden yaşamını yitirdi?

Serpil Barlas'ın kalbinde ritim bozukluğuna bağlı bir şekilde meydana gelen kalp yetmezliği sebebiyle yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Cenazesi yarın (22 Şubat Pazartesi) Feriköy Mezarlığı’nda anneannesi Macide Balkış’ın da bulunduğu aile kabristanına defnedilecek.

Editör: Wan Haber