Besteci ve keman virtüözü Selçuk Tekay, 68 yaşında hayata gözlerini yumdu. Tekay'ın vefatının ardından hayatıyla ilgili merak edilenler araştırılmaya başlandı. Tekay'ın bir dönem Popstar Alaturka yarışmasında Armağan Çağlayan ile yaşadığı tartışma da yeniden gündem oldu. Peki, Selçuk Tekay kimdir? Selçuk Tekay ve Armağan Çağlayan neden tartıştı? İşte detaylar...

Selçuk Tekay Hayatını Kaybetti
Yorgunum Dostlarım, Vurgun ve Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda gibi birbirinden özel şarkıların bestelerine imzasını atan Selçuk Tekay, 68 yaşında hayata gözlerini yumdu. Vefatıyla sanat dünyasını yasa boğan Tekay'ın hayatı araştırılmaya başlandı.

Selçuk Tekay ve Armağan Çağlayan Kavgası
Selçuk Tekay, bir dönem ekrana damga vuran ve jüri koltuğunda Bülent Ersoy, Metin Akpınar, Armağan Çağlayan ve Gülben Ergen'in yer aldığı Popstar Alaturka yarışmasında orkestra şefliği yapmıştı. Yarışmanın yayınlandığı dönemde bir yarışmacının şarkıyı okuma şeklinden rahatsız olan Armağan Çağlayan, Selçuk Tekay'ı bu konuda eleştirdi. Çağlayan'ın işine karışmasından rahatsızlık duyan Tekay ise 'Ben size nasıl işiniz konusunda bir şey demiyorsam siz de bana müzik hakkında bir şey söyleyemezsiniz' dedi. Tekay ve Çağlayan arasındaki bu tartışma yıllar sonra tekrar gündeme geldi.

Armağan Çağlayan'dan Taziye Mesajı
Yıllar önce ünlü besteci ile aynı yarışmada yer alan Armağan Çağlayan, vefat haberinin ardından sosyal medya hesabından bir taziye mesajı paylaştı. Çağlayan, Yıllarca Popstra Alaturka'da aynı sahneyi paylaştığımız Selçuk Tekay vefat etmiş. G,le güle Selçuk abi... Yattığınız yer nur olsun' notunu düştü.

Selçuk Tekay Kimdir?
1953 yılında Kars'ın Kağızman ilçesinde dünyaya gelen Selçuk Tekay, Vefa Lisesi'nden mezun olduktan sonra Konservatuvar eğitimini tamamladı ve hemen ardından Emin Ongan, Teoman Önaldı, Feridun Darbaz gibi hocalardan yardım aldı. 100'e yakın albüm yönetmenliği yapan Tekay, Bülent Ersoy, Zeki Müren, Emel Sayın, Müzeyyen Senar ve Muazzez Abacı gibi çok sayıda ünlü sanatçının sahne ve albüm çalışmalarını yönetmiştir. 1991 yılında Vurgun, 1992 yılında Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda ve 1993 yılında ise Yorgunum Dostlarım isimli besteleriyle 'Altın Kelebek Yılın Bestecisi Ödülü'nü almıştır.
Canlihaber

Editör: Wan Haber