Ünlü Oyuncu Özge Özder, geçtiğimiz yıl Mucize Doktor dizisinde Kıvılcım karakteri ile yer almış ancak hala neden olduğu anlaşılamayan bir kararla da karakterin yeni sezon başında gönderilmesiyle diziden ayrılmıştı. Bu ani durum, izleyiciyi de çok şaşırtırken, Özge Özder gibi güçlü bir oyuncunun rol aldığı tüm yapımlarda dikkat çeken  bir ismin, yine bir başka dizide parlaması da gecikmedi.
Özder’in, daha sonra Kanal D’nin çok konuşulan ve sezonun dikkat çeken yapımlarından birisi olan Sadakatsiz’de yer alması da izleyenleri sevindirdi. Üstelik yine dikkat çeken bir karakterde oynuyordu ve başarılı performansıyla da takdir topladı.

Sinan Güleryüz ile evli olan ünlü oyuncu, hamile de olsa diziyi bırakmadı ve neredeyse son gününe kadar çalışmaya da devam etti. Özder, dün kızı Eva Luna’yı sonunda kucağına aldı. Doğum sonrasında da iyi olduklarını müjdeleyen sosyal medya paylaşımlarıyla hayranlarına selam gönderdi.

Özge Özder, hamileliği boyunca dizide bol kıyafetlerle oynamaya devam etti. Aslında hamile olduğunu bilmeyen pek çok kişinin de durumu farketmesi pek kolay değildi. Oyuncu, zaten performansıyla dikkati sadece karakterine yönlendirmeyi de büyük ustalıkla başarıyordu.

Özge Özder’in hamileliği boyunca dizide rol almaya devam etmesi, aslında sektörde bir ilk! Hamile kaldıktan sonra diziden ayrılan kadın oyuncular oldu daha önce.  Hamilelikleri belirginleşene kadar devam edenler de oldu.

Bu isimlerden birisi de Hazal Kaya. Oyuncunun, Bizim Hikaye dizisi devam ederken 3 aylık hamile olduğu öğrenilmişti. Tabii durum finale yakın  bir süre önce ortaya çıkmış ve henüz görsel olarak hamile olduğu da anlaşılmadığı bir dönemde dizi final yapmıştı.

Pek çok oyuncunun belki hikaye gereği bu tür bir durumda dizide kalması mümkün olmayabilir. Ancak Özge Özder gibi kıyafetlerle yapılan kamuflaj sayesinde göze batmadan işini devam ettirebilmesi de mümkün. Aslında pek çok kişi hamile olduğunu bilse de bu durumu yadırgamadı. Zira Özder de duruşuyla, görsel bir iş de yapsa pek çok çalışan kadın gibi hamile de olsa çalışabileceği gerçeğini son derece kararlı bir şekilde ortaya koydu!

Bu durum, kadın oyunculara örnek olması açısından da çok önemli bir adım! Zira Özder, hamile kaldıktan sonra işini bırakmadığı gibi, bebeğini dünyaya getirdikten kısa bir süre sonra da yeniden diziye döneceğini belirtmişti verdiği bir röportajda.

Dizinin yapımcısı Med Yapım ve Mednova Yapım ile bu konuda anlaşmada sağlayan Özder, biraz bol kıyafetlerle doğum yapana kadar çekimlerde yer aldı. Bir kaç bölüm dizide olmayacak ama bir aksilik olmazsa oyuncu kısa bir süre sonra yeniden sete dönecek. Bu hareketiyle de “Çocuk da yaparım, kariyer de ” diyen Özge Özder, meslektaşlarına da güzel bir örnek olmayı başardı!

Bu arada Özge Özder, sevenleri için aşağıdaki paylaşımı yaparak “Tüm merak edenlere… Luna bebek ve biz çok iyiyiz. Çok şükür. Bu süreçte duaları ve iyi dilekleri ile bize yoldaşlık eden tüm güzel kalplere bin teşekkür. Anne olmak isteyen herkes için bol bol dua ettim bugün. Hepinizi sevgiyle kucaklarım canlar” mesajını yayınladı…

Biz de Özge Özder ve eşini tebrik ediyoruz… İşte doğum sonrası oyuncunun instagram paylaşımı…

Editör: Wan Haber