Türk Mutfağı Tartışması

Sosyal medya uygulamalarında Somer Sivrioğlu’nun çokça tartışılan “Türk mutfağı ilk onda değildir.”  Sözlerine açıklık getirdi. Somer Şef, dediklerinin yurttaşlar tarafından yanlış anlaşıldığını, Türk mutfağının en kıymetli mutfaklardan birisi olduğunu dakat diğer ülkelerin kendi mutfaklarını tanıttığı gibi Türk mutfağının maalesef aynı şekilde tanıtılmadığını, toplumların bundan dolayı Türk mutfağını bilmediğini ifade etti.

Danilo Şef'ten Somer Şefe Destek

Ünlü İtalyan Şef Danillo Zanna

Somer Şefin büyük emekler harcayarak Avustralya’da mutfak açtığını, açıklamasında Mutfağı açmasının sebebinin ise Türk mutfağını ve zenginliklerini bütün dünyaya duyurmak olduğunu söyledi. İnsanların da İtalyan mutfağı yapmadığı için Somer şefe Destek olduğunu ifade etti.

Türk mutfağı Atılım İçine Girmişti

Somer Şef Daha sonrasında ise yapmış olduğu açıklamada Türk mutfağının 2015 senesinde büyük bir Atılım içine girdiğini Fakat o zamanlarda Türkiye’de oluşan patlamaların ve terör propagandalarının, turistlerin Türkiye’den kaçmasına sebep olduğunu dile getirdi.

Vatandaşların Türk mutfağını büyütmek amacıyla yoğun çabalar gösterdiğini dile getirdi.

Somer Şef, Türk mutfağının dünyanın en değerli mutfaklarından birisi olduğunun altını çizdi.

Ancak diğer ülkelerin mutfakları gibi pazarlamasının yeteri kadar yapılmadığının da altını çizdi.

 Başarılı reklam faaliyetleri ile Türk mutfağının lezzetlerini bütün dünyaya tanıtılması gerektiğini dile getiren Somer Şef, söylediklerinin vatandaşlar tarafından yanlış anlaşıldığını söyledi.

Editör: Wan Haber