İşte herkesin çok şaşıracağı Vanlı ünlüler:

Uğur Yücel

Uğur Yücel 1957 doğumlu, aslen Vanlıdır. Kendisini televizyon ekranlarından tanıyoruz. Birçok dizi ve filmlerde rol almasının yanında senarist ve yönetmenlik de yapmıştır. İstanbul Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü bitirmiştir. 1977 senesinde tek kişilik gösterisi ile oyunculuğa adımını atmıştır. Kenter Tiyatrosu, Tef Kabare Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu ve Şan Müzikholünde çeşitli oyunlarda yer almıştır. Selamsız Bandosu ve Muhsin Bey gibi oyunlardaki rolleriyle büyük beğeni toplamıştır. En son yapıtları İçeride ve Nefes Nefese dizileridir.

Funda Arar

Funda Arar 1975 yılında doğmuştur. Baba tarafından aslen Vanlıdır. İlköğrenimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Muğla’da ve Adapazarı’nda tamamlamıştır. 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musiki Devlet Konservatuarı’ndan mezun olmuştur. Üniversite eğitiminin ardından müzik öğretmenliği yapmış ve bu dönemde aynı zamanda sahne çalışmalarını sürdürmüştür. 2004 yılında müzisyen Febyo Taşel ile evlenmiş, Aras Taşel isminde bir de çocuk sahibi olmuştur.

Erol Evgin

Erol Evgin 1947 yılında doğmuştur. Aslen baba tarafından Vanlıdır. Liseyi İstanbul Erkek Lisesi’nde okumuştur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü’nü tamamlamıştır. Müzisyen kimliğinin yanı sıra oyunculuk, sunuculuk ve bir dönem de mimarlık yapmıştır. 2 çocuk sahibi olan Erol Evgin’in şu an da torunları vardır.

 İlker Kaleli

İlker Kaleli 1983 yılında doğmuş, baba tarafından Vanlıdır. Zor bir çocukluk geçiren Kaleli daha 17 yaşındayken kendi evine çıkmıştır. İstanbul’da Kültür Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi okurken aynı zamanda iki sene boyunca Şahika Tekand’ın kurduğu Stüdyo Oyuncuları’nda eğitim almıştır. Mezun olduktan sonra Londra’ya gitmiştir. Londra’da LAMDA’da üç yıl oyunculuk eğitimi almış ve 2011 yılında mezun olmuştur. 2012 yılında Türkiye’den gelen teklif ile ilk dizisi Son’a başlamıştır. Daha sonra Kayıp Şehir, Kayıp dizilerinde rol almıştır. 2014 yılında Poyraz Karayel adlı dizideki başrolü ile zirvesini yaşamıştır. Yine 2014 yılında Silsile adlı filmde rol almıştır. En son bir internet yayını olan Dip dizisinin başrol oyunculuğunu yapmıştır.

Sinan Çetin

Sinan Çetin 1953 yılında Van’da dünyaya gelmiştir. Aslen de Vanlıdır. Plato film şirketinin sahibidir. Türkiye’nin önemli yönetmenlerindendir. Hacettepe Üniversitesi’nde sanat tarihi üzerine eğitim almıştır. Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği’ni kurdu ve buranın ilk başkanı oldu. O yıllarda Ankara gençliğinin bilincinin oluşmasında Aziz Nesin, Uğur Mumcu, Çetin Altan gibi önemli isimlerle organize ettiği sanat tartışmalarının yeri büyüktü. Sonraları sinemaya yöneldi ve ilk deneyimi Hanzo adlı filmde asistanlık göreviydi. 1980 ile 1982 yılları arasında Çirkinler de Sever, Çiçek Abbas filmlerini yönetti. 14 numara adlı film ile Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülünü aldı. Reklam filmleri çekmeye başlayan Çetin, binin üzerinde reklam filmi çekti. Okul, Avrupa Yakası, Komedi Dükkânı gibi sinema ve televizyonda iz bırakan işlerin yapımcılığını yaptı. 2 kez evlilik yapan Çetin ilk eşinden bir erkek çocuğu, ikinci eşinden üç çocuk sahibi olmuştur.

Editör: Wan Haber