İçinde bulunduğumuz Yüzyılın en önemli tenorlarından biri olarak kabul edilen Placido Domingo, Ülker Sports Arena'da opera severleri adeta coşturdu. 50 yılı aşkın süredir devam eden sanat hayatına "Operanın Kralı" ünvanını ekleyen İspanyol Tenor, opera, operet ve Broadway eserlerinden bazı kısımları sevenlerine sundu. 

 

Konser bitince izleyicilere teşekküüür eden Placido Domingo, İstanbul'da bulunduğu ve burda konser verdiği için mutlu olduğunu dile getirdi. Uzun zamandır buraya gelme isteğini de belirten sanatçı büyük beğeni topladı. Eugene Kohn'un şefliğini yaptığı Filarmonia İstanbul Orkestrası ile sahneye çıkan sanatçıya, Angel Blue ve Micaela Oeste bazı şarkılarda eşlik etti. Domingo Türk sanatseverlere bir de sürpriz yaptı. Konser sonunda oğlu Placido Domingo Jr. ile "Perhaps Love" isimli şarkıyı da seslendirdi.

 

Hemen hemen tüm koltukların dolu olduğu konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı. Bu da izleyicilerin büyük beğenisini kazandığının göstergesi. Konser, IEG LİVE, Pozitif Live ve Piu Müzik işbirliği ile hayat buldu.

 

PLACİDO DOMİNGO KİMDİR ?

 

José Plácido Domingo Embil, ya da daha yaygın bilindiği şekliyle Placido Domingo, güçlü ve dramatik sesiyle ünlenmiş İspanyol tenor. Tenorluğun yanı sıra orkestra şefliği yapan ve konserlerde de yer alan Domingo, Washington Ulusal Operaevi'nin de genel direktörüdür.

 

 

Editör: Wan Haber