Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberi, Edremit TOKİ yolu üzerinde bulunan 5 bin kişilik Nur Tatar Spor Salonunda İranlı ünlü sanatçıların konserleri devam ediyor. Dünyaca tanınan İranlı sanatçı Shadmehr Aghılı'nın konserinden sonra bu kez de Amerika'nın Los Angeles kentinde ailesiyle birlikte yaşayan İran'ın Erol Evgin'i olarak bilinen İran İslam Devrimi'nin ardından ülkesine girişi yasaklanan dünyaca ünlü pop sanatçısı 'Ebi' lakaplı İranlı müzisyen Ebrahim Hamedi Van'da sahne alacak.

İRAN'IN FARKLI KENTLERİNDEN VAN'A  GELİYORLAR
Perşembe günü saat 20:30'da Edremit Nur Tatar Spor Salonunda gerçekleştirilecek konserin biletleri VİP bölümü için 150 dolar, normal bölüm için ise 80 dolardan internet ve farklı noktalarda satılıyor. Organizasyon yetkilileri 4 bin biletin kısa sürede satıldığını açıkladılar. Konsere Tahran, Tebriz, Urmiye başta olmak üzere İran'ın farklı kentlerinden sanatçıların hayranları Van'a konser nedeniyle gelmeye başladı.

AŞK VE İSYANI ANLATIYOR
Dünya çapında milyonlarca hayranı olan Ebi her yıl Avrupa'yı ve Amerika'yı dolaşarak onlarca konser veriyor. Şarkılarında İran'da yasak olan her şeyi, aşkı ve isyanı anlatıyor.

EBİ KİMDİR?
Gerçek adı İbrahim Hamedi olan Ebi, 22 Haziran 1949 tarihinde Tahran 'da doğmuş İranlı bir şarkıcıdır. Ebi, meslek hayatına İran'da kurduğu ünlü Black Cats grubu ile başladı.

İran'ın Berkant' ı ve Erol Evgin ' i olarak bilinen Ebi, İran'da müzikteki başarılarından dolayı bir numara seçildi. 1978 'deki İran'daki İslam Devrimi nedeniyle ABD'ye yerleşen ve ABD'de albümler çıkartmaya başlayan Ebi, ayrıca ABD, BAE, Antalya, Hindistan, İsveç, Almanya, İstanbul gibi dünyanın değişik yerlerinde konserler verdi.

Editör: Wan Haber