Alper Güzel, İntizar ve Sinem Gedik'in müstehcen görüntülerini ifşa ettiği için 'özel hayatın gizliliğini ihlal ve ifşa' suçundan 7 yıl 3 ay hapse çarptırıldı.

Mustafa Ceceli'nin eski eşi Sinem Gedik ve şarkıcı İntizar'ın 2 yıl önce evlerinde izinsiz çekilen mahrem görüntülerinin medyaya servis edilmesiyle ilgili açtıkları dava sonuçlandı. Mustafa Ceceli'nin eski eşi Sinem Gedik'in avukatı Eda Salman'ın da hazır bulunduğu duruşmada teknik servis müdürü Alper Güzel, 'özel hayatın gizliliğini ihlal ve ifşa' suçlarından 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mustafa Ceceli'ye ise delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verildi.

Evin güvenlik kamera sistemleriyle ilgilenen teknik servis müdürü Alper Güzel'in belirlenmeyen zamanlarda kamera ve internet dolaşımındaki aksaklık nedeniyle Sinem Gedik'in daveti üzerine eve geldiği, medyaya servis edilen İntizar ile Gedik'e ait görüntülerin, söz konusu evin misafir odasında kayda alındığı tespit edildi.

Görüntüleri başkasına göndermiş

Savcılık, yapılan inceleme sonucu Alper Güzel'in Sinem Gedik ve İntizar'ın müstehcen görüntülerini Rus tabanlı bir internet sitesine ait e-posta adresi aracılığıyla görüntüleri Mustafa Ceceli'ye gönderildiğini tespit etti.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Alper Güzel'in İntizar Aslan ve Sinem Gedik'e yönelik olarak 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'kişilerin özel hayatına ilişkin görüntüleri ve sesleri hukuka aykırı olarak ifşa etmek' suçlarından 7 yıl 3 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Editör: Wan Haber