Güdük necmi ismiyle Türk sinemasında hafızalara çakılan Halit Akçatepe sinema etkinliklerine davet edilmemesi üzerine isyan etti ve Türk sinamasının 100. yılının kutlanmasının yaşandığı bu zamanda Sinemanın yüzüncü yılı kutlanıyor fakat bizlere bir kuru daveti bile çok gördüler.


Hababam sınıfının güdük necmisi olarak bilinen Türk sinemasının çınarı Odatv de  murat Sökdü ye açıklamalarda bulundu ve 70 yıldır sinemanın içinde olduğunuve halen bizim filmlerin izlendiğinin altını çizdi ve rekorlar kırıyor dedi.


Halit Akçatepe şimdilerdeki diziler için neler yapıyorlar hangi durumda olduklarını dile getirdi.


Sinema da sayısız filmlerde oynayan dev çınar 124 filmin altına imza attı ve bunun yanında 4 seneryosu olan ünlü isim 1 de yönetmenlik ekibinde yer aldığı bir geçmişi bulunuyor.Gelinen son durumda sinemanın 100. yılında unutulmuş olmasından dolayı kırgın olduğunu söyledi.


UNUTULDUK

Küçük yaşından itibaren 70 yılı aşkın sinemada olan Halit akçatepe :Ne Altın Portakal ne de Adana koza film festivali bizlere unutanlara şunu hatırlatmak istiyorum. Bizler Kemal Sunal, Tarık Akan, Ferdi Merter Fosforoğlu halkın gönüllerinde taht kurduğumuza inanıyorum. Bizlerde de halkımızın ayrı bir yeri var. Ama kuru bir daveti bile esirgeyenlere çok kırgınım. Sinema festivalleri her yerde kutlanıyor bizler yola Ferdi Merter Fosforoglu beraber başladık 5 yaşından beri beraber büyüdük ama bizler unutulduk."

 

halit.jpeg

Editör: Wan Haber