Çocukluk yıllarında şarkı söylemeyi ve ata binmeyi çok severdi. Ekonomi ve çağdaş diller ile ilgili eğitimini tamamladıktan sonra en büyük tutkusu olan müziğe yanaşmaya karar verdi. Ailesi de bu durumu memnuniyetle karşılamış ve genç Hadise’ye destek olmuşlardı. Hadise, 2003 senesinde Belçika’nın pop starı olan “İdool” isimli yarışmaya katıldı, finale kalan 10 isim arasında yer almasa da birçok yapımcının dikkatini çekmeyi başarmıştı. Bunun üzerine 2brainz firması kısa süre içerisinde genç Hadise’ye sözleşme teklifini gerçekleştirdi. Hadise, yapımcıları Yves Gaillard ve Serge Ramaekers ile birlikte kayıt sürücülerine başlamak için diyorum kapısını çaldı.

İngilizce, Türkçe, Almanca, Fransızca, flamanca dillerini bilen Hadise boş zamanlarının büyük bir kısmını müziğe ayırmaktadır. Söz yazar, beste yapar, kayıt stüdyolarında vaktini geçirir ve konserlerine hazırlanır. Bunların yanında formunu koruyabilmek amacıyla jimnastik ve çeşitli spor dalları ile uğraşmaktadır. Ailesi ve arkadaşları ile bolca vakit geçirmekten hoşlanmaktadır.

Hadise, şarkı sözlerini kaleme almaya, beste yapmaya ve kendini geliştirmeye devam etmektedir. Ayrıca Belçika’da çeşitli konserler veren Hadise, Hollanda, Polonya, Almanya ve hatta Hindistan’da sahne almak için anlaşmalar imzalamaktadır. Onun adı, şimdiden dünyaya yayılmaya başlamış bulunmaktadır. Bakalım Hadise’nin önümüzdeki senelerde dünyanın ilgi ile izlediği Jennifer Lopez, Madonna, Shakira gibi yıldızlar olma yolunda yol kat edecek mi?

Hadise Açıkgöz Kimdir?

 

Hadise, 2008 senesinde Serdar Ortaç’ın çıkan “Nefes” albümünde yer alan “Düşman”adlı şarkısında düet yaptı. Türkiye’yi 16 mart 2009 senesinde Eurovizyon şarkı yarışmasında seslendirdiği  “Düm Tek Tek” adlı şarkısıyla temsil ederek dördüncü olmayı başarmıştır.

Popstar isimli yarışma programında sunuculuk yapan Hadise 2011 Ekim ayında Show TV’de ekranlara gelen Acun medya'nın projesi olan O Ses Türkiye isimli ses yarışmasında jürilik yapmıştır.

Acun Ilıcalı’nın organizatörlüğünü yaptığı TV8 de 29 Eylül 2014 senesinde başlayan ve 4-sezon kadar devam eden O Ses Türkiye isimli yarışma programında yeni jüri üyeleri, Mazhar Alanson, Gökhan- Hakan, Athena, Özkan Uğur , Hadise Açıkgöz ve Ebru Gündeş olmuştu.

İlk bölümü 31 Mart 2016 senesinde ekranlara çıkan  “O Ses Çocuklar” programında ise jüri üyeliğini Burak Kut ve Oğuzhan Koç ile birlikte yapmıştır.

Editör: Wan Haber