TRT Haber kanalında izleyicinin karşısına gelen dizi ile ilgili yapılan habere göre Efe Çiğdem her hafta cumartesi akşamları ailesi ile beraber Gönül Dağı dizisini ilgi ile izliyordu. Dizide Taner yani Berk Atan amca oğulları Ramazan yani Cihat süvarioğlu ve Veysel’in yani Semih ertürk’ün yaptıkları uçak ve diğer icatlardan çok etkilendi. Aslında onun da araba yapma gibi bir arzusu mevcuttu. Dizideki mucitlerin önce 66 ismini taktıkları uçağı sonrasından diğer icatları da hayata geçirmesi ile beraber ona ilham kaynağı oldu. Daha önce de denemiş olduğu araba yapma hayalini amca oğlu Muhammed Çiğdem’le paylaşmıştı. Kuzenler bir araya geldiler ve çalışmaya başladılar.

Gönül Dağı dizisi her hafta TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşarak Anadolu insanının yaşamını, kültürünü, bozkırını sapsarı dağlarını, Aşk hikayelerini gündeme getiriyor Bu nedenle bu diziyi çokça seviliyor.

İki çocuğun yapmış oldukları arabaları, daha çok dizilerin insanlara vermek istediği mesajın önemine vurgu yapıyor. Bu nedenle aile dizisi kategorisinde ön planda bulunan Gönül Dağı dizisi iki çocuğa pozitif yönde örnek olmayı başarmıştır denilebilir.

Editör: Wan Haber