İstanbul Sözleşmesi ile ilgili açıklama yapan Erol Köse kullanıcıların tepkisini çekti. Erol Köse, "Sözleşme geldiğinden beri şiddet ve boşanmalar arttı" dedi.

Türkiye'nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi, 11 Mayıs 2011 tarihinde imzaya açılmış ve 1 Ağustos 2014'te yürürlüğe girmişti. Karar dün akşam resmi gazetede de yayınlandı.

Kısa sürede ülkenin gündemine oturan konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan sunucu Erol Köse tepki çeken bir paylaşım yaptı. Resmi gazetede yayınlanan kararın fotoğrafını paylaşan Köse, "İstanbul Sözleşmesi feshedildi. Eldeki verilere göre bu sözleşme bu ülkeye girdiğinden beri kadına şiddet 100 kat artmış ve boşanmalar artmış, birçok Avrupa ülkesinde de bu sözleşme yasak... Kadın hakları savunucuları İstanbul Sözleşmesi uygulansın dediyse de unuttukları şu ki bu sözleşme yürürlükteydi zaten ve şiddet artmıştı korumuyordu, erkekleri adeta şiddete teşvik ediyordu özetle işe yaramıyor ve aileleri yok ediyordu. İddiaları zaten uzun zamandır mevcuttu" ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber