Rock sanatçısı Cem Karaca, 2004 yılında kalp ve solunum yetmezliği sebebiyle aramızdan ayrılmıştı. 2006 senesinde ise eşi İlkim Karaca'nın isteği ile mezarı açılmış ve DNA testi açısından doku örneği alınmıştır. İlkim Karaca'nın bu isteğinden sonra Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca ise İlkim Karaca ya hakaret davası açmıştı.

Anadolu Rock türünün kurucularından olan Cem Karaca, pek çok grup ile çalışmış ve güçlü bir kültürü yaratılmasının ise öncüsü olmuştur. İlkim Karaca, Cem Karaca'nın hayatını kaybetmeden önceki son eşidir. Emrah kara ve ise, 3 evliliğini gerçekleştirdiği Feride Balkan ile olan ilişkisinden dünyaya gelen çocuğudur.

Cem Karaca'nın Mezarının Açılmasının Sebebi Nedir?

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca'nın isteği doğrultusunda mahkeme kararı ile Cem Karaca'nın mezarı açılmış ve DNA testi için doku örnekleri alınmıştı. Yapılan çeşitli Araştırmalar ve incelemeler neticesinde ise Emrah Karaca'nın, Cem Karaca'nın Oğlu olduğu tespit edilmiş ve Emrah Karaca tarafından İlkim karaca'ya hakaret davası açılmıştı. Emrah Karaca ise açmış olduğu bu hakareti davasını kazanmıştı.

İlkim Karaca Kimdir?

Cem Karaca'nın eşi olarak bilinen İlkim Karaca Birgül 1960 tarihinde dünyaya gelmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet konservatuarındaki eğitimini tamamladı ve müzik öğretmeni oldu. Mandolin, kanun ve bağlama çalabilen İlkim Karaca, aynı zamanda kendisinin yazmış olduğu şiirlerinden bazılarını bestelemiştir. İstanbul radyosunda Cem Vakfı kurucularından, İzzettin Doğan Bey'in çok yakın arkadaşı olan babası Hasan Hüseyin Erkan vasıtası ile Cem radyoda işe başlamıştır. Başından 3 evlilik geçen İlkim Karaca, 3. Ve son evliliği ise Cem Karaca ile yapmıştır. O Ses Türkiye ve Kim Milyoner Olmak İster yarışmalarına da katılmıştır.

Editör: Wan Haber