WanHaber - Haber Merkezi

Ünlü Sunucu Burcu ESMERSOY, şiddet mağduru olan ve hayat mücadelelerinde tek başına kalan 10 kadına yardım eli uzattı. ünlü sunucu, gönüllü iyilik elçisi olduğu “EV HAYATLA DOLU” isimli yardım projesi dahilinde on koli ramazan paketi hazırladı. Esmersoy, hazırlamış olduğu erzak kolilerini 10 kadına evlerine giderek bizzat kendisi dağıttı.

Peki Burcu Esmersoy Kimdir?

2 Ekim 1976 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Kamile, babasının adı ise Timur'dur. Çerkez kökenli bir ailenin kızı olan Burcu Esmersoy, sunucudur. Annesi ile babası O henüz 4 yaşındayken boşaltmışlardır. Ablası ve babaannesi ile beraber yaşamıştır. Beşiktaş lisesini bitirdikten hemen sonra İstanbul Üniversitesi’ne giren Esmersoy, bu okulda Turizm İşletmeciliği okudu ve bölümden mezun olmasının ardından New York Üniversitesi’nden hospitality tourism and Sports eğitimi aldı.

1997 senesinde katılmış olduğu güzellik yarışmasında Miss internationaal seçilerek Türkiye’yi Japonya’da temsil etme yetkisini eline aldı. “Dostluk güzeli” oldu. 1998 yılında Günel zeynelova didem adlı projede didem karakterinde oynamıştır. Kanal D’de Çocuk programları yapımcılığı ve program sunuculuğu yaptı.

Diyalog spikerlik ve sunuculuk okulunu derece ile bitiren Burcu Esmersoy, 2000 senesi ile 2005 senesi arasında CNN Türk’te spor departmanında dış haber editörlüğü ve muhabirliği ile spor spikerliği görevlerini yaptı.

Formula 1 yarışlarını yerinde takip eden Burcu Esmersoy çeşitli programlar düzenledi. 2010 senesinde vizyona giren romantik komedi filminde küçük bir rol oynadı ve filmdeki dansı ile büyük beğeni topladı.

Burcu Esmersoy iyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilmektedir. Ferrari reklam pazarlama sponsor müdürü ile 2005 tarihinde Paris’te evlenmiştir. 2008 tarihinde ise boşanmıştır. 30 Ekim 2010 tarihinde yayınlanmaya başlanan Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını üstlendiği “Yok Böyle Dans” yarışmasında yarışmacı olarak bulundu.

Azra Akın’ın ilk sezonun kazananı olduğu yarışmada Azra Akın, Bedük, Bora Kozanoğlu, Burcu Esmersoy, Burcu Güneş, Defne Joy Foster, Derya Büyükuncu, Eda Taşpınar, Güneri Civaoğlu, Metin Arolat, Nilgün Belgün, Pascal Nouma, Raga Oktay, Sibel arna gibi ünlüler yarıştı.

Oynadığı Dizi Ve Filmler

Çocuklar Duymasın

Dedektif Memoli

Romantik komedi

Editör: Wan Haber