Yeniden TV Youtube kanalında 'Ayşegül Doğan Soruyor' programının ilk konuğu olan oyuncu Beren Saat, "Vatan haini ve terörist ilan edildim, bu nefreti eğitmek gerek. O dönem çok incindim" sözleriyle gündeme oturdu.

"Önce Meclis'te yumruklar atılmasın"

Beren Saat, Netflix tartışması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyaya dair açıklamaları için şunları söyledi: Bütün kanalların yönetimin özgürlükten uzaklaşmasıyla dünyanın lider platformlarından birinin, Netflix’in Türkiye’ye gelişi eş zamanlı oldu. Tam böyle nefes alacak yerimiz kalmadı dediğimiz anda yepyeni ve daha dünyalı bir sistem girdi ülkeye. Netflix ile lokal hikayelerimizi daha geniş bir coğrafyada anlatabiliriz.

"Birtakım yaptırımlar ve denetlemeler olabilir"

Bir sosyal medya platformu olmayan Netflix’in torba yasa gibi o konuşmaya dahil edilmesini anlamadım. Siber zorbalık vakalarıyla mücadele için tabii ki hukuki çözümler, birtakım yaptırımlar ve denetlemeler olabilir.  Ama bence çözüm artık nefret söylemlerini, ötekileştirmeyi hayatımızdan çıkarıp, insanların birbirine karşı öfkesini ve hırsını azaltmak. İnsanlara siber zorbalık yapmayacak bir sakinliği, dinginliği, pozitif eleştirmeyi öğretmek lazım. Bu örnek teşkil eden her figür için gereklidir. 

"Vatan haini, terörist ilan edildim"

Bunu sadece liderler bazında söylemiyorum ama önce onlar, önce mecliste yumruklar atılmasın, düşünerek konuşalım. Attığım bir tweet nedeniyle vatan haini, terörist ilan edildiğim zaman çok incindim. 

"O dönem çok incindim"

5-6 sene önce vatan haini ve terörist ilan edildim. O dönem çok incindiğim, zorlandığım bir zaman dilimiydi. Bu nefreti eğitmek, kitlesel düzeydeki öfkeyi yavaş yavaş iyileştirmek gerekir.

Editör: Wan Haber