Türk Sinemasına adını altın harflerle yazdıran usta oyuncu Memduh Ün hastaneye kaldırıldı. 95 yaşındaki asırlık çınar Ün'ün hastaneye kaldırılmasının ardından ilk açıklama yine kendi gibi Sinemaya damga vurmuş olan Fatma Girik'ten geldi. Fatma Girik Memduh Ün'ün sağlık durumu hakkında neler söyledi ?

 

Muğla'ya bağlı tatil köyü Bodrum'da yaşayan Türk sinemasının ünlü oyuncusu ve yönetmeni Memduh Ün idrar yolu enfeksiyonu rahatsızlığından dolayı hastaneye kaldırıldı. Direkt olarak tedavisine başlanan Memduh Ün hakkında ilk açıklama eşi Fatma Girik'ten geldi. Ünlü yönetmenle birlikte yaşayan efsane sinema sanatçısı Fatma Girik, Ün'ün genel durumunun olumlu olduğunu belirtti. 

 

171625.jpg

 

Bodrum'un Torba Mahallesi sakinlerinden olan Memduh Ün, yaklaşık olarak bir hafta önce rahatsızlanmış ve özel bir hastaneye kaldırılmış olduğu gün yüzüne çıktı. 

 

Basın mensuplarının geçmişler olsun dileklerini kabul eden ve Memduh Ün'e ileten hayat arkadaşı Fatma Girik, ünlü yönetmenin durumunun iyi olduğunu söyledi. Girik yaptığı açıklamada; "Bir şeyi yok. 95 yaşında. Gayet Normal şeyler bunlar. Durumu iyi." dedi.

 

memduh_un_hastaneye_kaldirildi.jpg

 

MEMDUH ÜN KİMDİR ?

 

Memduh Ün   (d. 14 Mart 1920). Eski futbolcu, sinema yönetmeni, oyuncu, senarist, yapımcı.

 

Beşiktaş'ın 1940-41 sezonu şampiyon bitiren kadroda futbolcu olarak görev yapan Memduh Ün futboldan koptuktan sonra Turhan Ün takma adıyla 1947'de sinemada oyuncu olarak yer aldı, 1951'de Arşavir Alyanak'la birlikte Yakut Film adlı bir şirket kurdu. Yönetmenlik deneyimini geliştirince bu kez kendi adına Uğur Film adında bir şirket kurarak çalışmalarını sürdürdü. Oyunculuk, yönetmenlik ve yapımcılığın yanı sıra, film senaryoları da yazdı. Ayrıca bir filmin müziğini, iki filmin de kurgusunu yapmıştır.

 

Sinema Sanatçısı Fatma Girik'le birliktedir. Halihazırda resmen başka biriyle evlidir.

Editör: Wan Haber