33. Best Model Türkiye birinciliğini, kadınlarda Melisa İmrak, erkeklerde ise Oğuzhan Bolat kazandı. Öte yandan birinci seçilen Melisa İmrak'ın 15 yaşında olduğu öğrenildi.

Yarışmaya katılım şartının 18 yaş olması ve ancak İmrak'ın 15 yaşında olmasını bazı sosyal medya kullanıcıları yadırgadı.

Yarışmada 18 yaşından küçüklerin ailesinden muvaffakatname alma zorunluğu bulunuyor. İmrak da bu sayede yarışmaya başvurmuş.

2020'nin kraliçesi hakkında çıkan bu haberlerden sonra sessizliğini bozdu ve yaşına inanmayanlar için sosyal medya hesabından ufak bir bilgilendirme videosu yayınladı.

Melisa İmrak şunları söyledi; "Hakkımdaki iyi dilekleriniz çok teşekkür ederim. Kötü yorum yapanlar için de onların kendi fikri kimseyi bir kalıba sokamam."

"Öncelikle beni bu yarışmaya davet eden Elçin Erkoç'a çok teşekkür ederim. Tabii ki bana her zaman destek olan anneme de. Ve en önemlisi Best Model ekibine ve Erkan Bey'e çok teşekkür ederim."

"Ben, evet 15 yaşındayım. Annem Azeri. Üniversite okuyacağım eğitimlerimi kesinlikle devam ettireceğim. Eğitimi bırakma gibi bir düşüncem yok."

"Estetik tabii ki yok. Ne estetiği, daha 15 yaşındayım. Ben her zaman oyuncu olmak istemişimdir. Bana modellik kapısı açıldı. Oyuncu olacağım, bir yandan da modellik yapacağım."

"Oyunculuk için bir eğitim gerekiyor biliyorsunuz. Eğitim aldıktan sonra hem oyuncu hem de modellik yapacağım. Beni fiziğime göre yargılamayın. Gerçekten 2005 doğumluyum."

"Dünyada '15 yaşında olduğu için yarışmaya katılamaz' diye bir kural da engel de yok. Simge Tertemiz de bu yarışmada 15 yaşındayken birinci olmuştu. 18 yaş altı bir yarışmacı, ailesinden noter tasdikli izin belgesi alması gerek" diyen yarışmanın jüri başkanı Erkan Özerman, İmrak'ın noterden alınan aile izin belgesini paylaştı.

Editör: Wan Haber