Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında 1. Dünya Savaşı sırasında, Çanakkale’nin Gelibolu yarımadası üzerinde 1915 - 1916 yılları arasında yapılan deniz ve kara muharebeleri sonrası Mehmetçik’in, itilaf devletleri unsurlarını gerek denizde gerekse kara savaşlarında bozguna uğratarak oldukça önemli bir zafer kazanmasının üzerinden 106 geçti. İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de bu anlamlı günde Van Devlet Tiyatrosu'nda ücretsiz olarak "Vanlı Ali" isimli tiyatro oyununu sahneledi. Belediye personeli Yaşar Yayan’ın yazıp yönettiği ve İpekyolu Belediyesi çalışanlarının rol aldığı bir saatlik oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“106 YIL ÖNCE BİR ZAFER İLAN EDİLDİ”
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, oyun sonunda bir konuşma yaparak, Çanakkale Zaferinin 106 yıl önce tüm zorluklara rağmen kazanılmış şanlı bir zafer olduğunu belirtti. Kaymakam Aslan, “Çanakkale'de 106 yıl önce bir destan yazıldı. Bizde bugün burada bu zaferi ilan ediyoruz ve anıyoruz. Sadece Çanakkale Zaferi değil çok daha öncesinde kazandığımız zaferler var ve bu zaferler de şehit olan atalarımız sayesindedir. Vatan sadece bir toprak parçası değil vatan ana, yar, uğruna ölünecek en kutsal değerdir. Burada bize vatanı emanet eden, kanlarıyla sulayan ve vatanımızın mührü, tapuları olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.” dedi. 

“AKADEMİMİZ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI”
Kaymakam ve Belediye Başkan V. Aslan, belediye olarak sanatsal ve kültürel çalışmalara önem verdiklerini sözlerine ekleyerek, “Kültür Sanat Akademimizin ilk meyvelerinden sayılan bu oyunda çok başarılı performans gösteren değerli çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Müzik, resim ve diğer alanlarda da umarım çok nitelikli arkadaşlarımız yetişir. Çok güzel sonuçlar alırız. Bu akademimizden neden ulusal, uluslararası alanda başarılı insanlar çıkmasın ki. Bir kişinin bile hayatına dokunabilirsek ve bu kişi şehrine, ülkesine faydalı birey olsa bu bize yeter.” şeklinde konuştu.

“PROGRAM SONUNDA RESİM SERGİSİ GEZİLDİ”
Programın sonunda İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Şamil Görücü, Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ayhan Kahraman ile Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106’ıncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resim sergisini gezdi.

Editör: Wan Haber