Erciş-Van karayolu 10. kilometresi Deliçay Balık Bendi alanında çeşitli etkinliklerle başlayacak olan festivale çevre il ve ilçelerden de vatandaşların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Balıkların dere içersinde tersine göç ederek yumurtalarını bırakmak için yaptıkları mücadele görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı Erciş Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğa Gözcüleri Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirecekleri festivalin programı da belli oldu.

Buna göre; 3 Haziran 2016 tarihinde saat 14:00 da başlayacak festivalde ana sınıfı öğrencilerinin gösterisi, inci kefali göçü fotoğraf yarışmasında amatör ve profesyonel dallarda dereceye giren yarışmacıların ödüllerin verilmesi, sergi, çadırlarının gezilmesi ile Kırgız Türkleri tarafından at üzerinde yapılacak olan Buzkaşi (oğlak kapma) oyunları sergilenecek. Festivalin ikinci günü olan 4 Haziran 2016 tarihinde ise saat 14:00 de Erciş Gençlik Spor Kulübü Derneği gösterisi, engelli bireylerin etkinlikleri, ulusal şairlerden şiir dinletisi ile Van YYÜ gönüllü inci grubunun akşam yapacağı meşaleli balık nöbeti etkinlikleri gerçekleştirilecek. Festivalin son günü olan 5 Haziran 2016 tarihinde ise çocuklara yönelik yüz boyama ve ana sınıfı öğrencilerinin etkinlikleri, öğrenciler arasında uçurtma, ilizyon, kukla gösterileri ve Ercişli şairlerden şiir dinletileriyle festival programının sona ereceği bildirildi.

Editör: Wan Haber