Tuşba Belediyesi, kültürel etkinlikler çerçevesinde ilkokul öğrencilerine yönelik tiyatro gösterileri düzenledi. Belediye ekipleri, yaklaşık 2 yıldır süren Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle okullarında ve etkinliklerden uzak kalan öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı. Derebey ve Karaağaç mahallelerinde düzenlenen, Hacivat-Karagöz oyununun sergilendiği tiyatro gösterisine yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Belediye ekipleri tarafından öğrencilere maske dağıtımı yapıldı ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

Belediye Başkanı Salih Akman’ın direktifleri ile bu etkinliği düzenlediklerini kaydeden belediye yetkilileri, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için bugün olduğu gibi bundan sonraki süreçte de bu tür etkinliklerin tüm kırsal mahallelerde düzenlemeye devam edeceklerini kaydettiler. Covid-19 salgınında sürekli olarak evde olan ve gün içerisinde dışarıya çıkamamanın burukluğunu yaşayan çocukların geçmişte yaşadıkları o sıkıntı günleri gidermek için bundan sonraki süreçte belediye tarafından düzenlenecek olan bu tür etkinliklerle stres atacaklarını söylediler. 

Tuşba Belediye Başkan Vekili Ümit Kanan ve Başkan Yardımcısı Azad Gülengül’ün de öğrencilerle birlikte tiyatro izlediği etkinliğe katılan okul öğretmenleri, böyle bir etkinliği başlatan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’a ve Tuşba Belediyesi ekiplerine teşekkür ettiler.

Editör: Wan Haber