Türk halk müziğinin ünlü sanatçısı, büyük halk ozanı, sesi ve yorumuyla türkülere farklılık kazandıran Vanlı Ruhi Su’nun isimi memleketi Van’da yaşatılacak. Van’ın en büyük merkez ilçesi İpekyolu Sanat Parkı’nda yapımı devam eden sanat galerisine Ruhi Su’nun adı verilecek.

“Van’a yakışır sokak ve sanat galerisi olacak”

Van'ın büyükşehir kimliğine kavuşması gerektiğini söyleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, şehrin yenilenmesi çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Caddesi Sinemalar Sokağı eski Gümrük Müdürlüğü yerinde yer alan Sanat Sokağı'nın Van'ın kalbi olduğunu kaydetti. Başkan Vekili Aslan, Sanat Sokağı’nda başlatılan yenileme çalışmaları - ve Sanat Galerisi ile Sanat Parkı'nın hizmete girmesiyle, buranın Van'a yakışır bir sokak olacağını belirtti.

“Ruhi Su adını sanat galerisinde yaşatacağız”

Sanat Parkı’nda yapımı devam eden sanat galerisinde sanatsal ve kültürel etkinliklerin yapılacağını ifade eden Başkan Vekili Aslan, “ Şehrin merkezinde yer alan İpekyolu Sanat Galerisi’ne Van’ın yetiştirdiği büyük değerlerden Ruhi Su ismini vereceğiz. Tematik parkta yer alacak olan sanat galerisi Van’ın ilk sanat galerisi olacak. Sokakta bütün iş yerlerinin cepheleri sanatsal görünümde olacak. Sokak düzenlemesini, park yenilemesini ve sanat galerimizi temmuz ayında tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. İpekyolu ilçemizde 138 sokağa bu anlayışla dokunacağız. Bütün amacımız şehri yenileyerek güzel görünüme kavuşturmaktır” dedi. Van Sesi Gazetesi

Editör: Wan Haber