Erciş Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde sanatçı Hemê Hecî ve Koma Ronahî müzik grubu sahne aldı. Belediyeye bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından belediye binası yanında düzenlenen halk konserine Belediye Eş Başkanı Abdurrahman Çağan, HDP ilçe eş başkanları Sevval Çadırcı ve Selçuk Aladağ ile DBP Erciş İlçe Eş Başkanı Nurgül Baran'ın yanı sıra binlerce kişi katıldı. Konser alanının tamamen dolduğu etkinlikte, yurttaşlar çalınan müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi.

Konserden önce konuşan Erciş Belediyesi Eş Başkanı Abdurrahman Çağan, Ramazan ayının barışa ve huzura vesile olmasını dileyerek, Abdullah Öcalan'ın üzerinde devam ettiği öne sürülen tecride dikkat çekti. Çağan; ''Barış sürecini kimse baltalayamaz. Barışın asıl temellerini atan ve hala devam etmesini sağlayan Sayın Abdullah Öcalan'ın üzerinde yeniden kirli bir tecrit uygulandı. Halkın temsiliyetini gözden kaçırarak tecride tabii tutulan Sayın Öcalan'a yaklaşım iyi niyetli bir yaklaşım değil. Kürt halkı savaş olsun istemiyor. Barış olacaksa bunun en büyük muhatabının diğer muhataplarla eşit koşullarda olması gerekir'' diye konuştu.

Çağan'ın ardından ilk olarak sahneye çıkan Koma Ronahî, seslendirdiği ezgilerle dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Ardından sahne alan Hemê Hecî, seçimlerde HDP'nin Erciş'te aldığı zaferi kutladıktan sonra seslendirdiği şarkılarla dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Konser alanında bulunan binlerce kişi ise halaya durarak renkli görüntüler oluşturdu.

Konserin gece geç saatlere kadar devam etmesine karşılık Erciş Belediyesi otobüs hareket saatlerini uzattı.

Editör: Wan Haber