Uzun süredir şiirle uğraşan ve şiirlerini hayatının bir parçası haline getiren şair Zelal Kıran, ilk şiir kitabını çıkardı. Ev hanımı ve 3 çocuk annesi Kıran, ‘’Uzak Yolların Hasreti’’ isimli şiir kitabını çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor.

Artos Kitap Yayıncılık tarafından basımı gerçekleşen şiir kitabı, Star 2000 Kitapevi, Vakıf Kitap Sarayı, Global Kitapevi ve Artos Kitapevi’nde satışa çıktı. Ayrıca kitap, internet üzerinden de temin edilebiliyor. 

İlk şiir kitabını okuyucuları ile buluşturmanın sevincini yaşayan Zelal Kıran, ‘’Uzun bir süredir şiire merakım vardı. Bu merakım zamanla tutkuya dönüştü. Annemi kaybettikten sonra şiire olan ilgim daha çok arttı ve şiir yazmaya karar verdim. Yaklaşık bir senedir şiir yazmakla uğraşıyordum. Benim için büyük bir hayaldi, bu hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. İlk şiir kitabım olmasına rağmen gösterilen ilgi hakikaten çok güzel. Yüreğimdeki sonsuzluğa kaleme sarıp kuşlarla gökyüzüne uçurdum. Acılarımı renklendirmeye, şiiri gökkuşağı seçtim. Ben de "Uzak Yolların Hasreti" deyip yüreğimdekileri güzel yüreklerinize sunmaya geldim. Kitabımın çıkmasında emeği geçen Abdurrahman Adıyan Hoca'ma, Alis Yayıncılık’a ve Editörüm Mustafa Işık Hoca'ma çok teşekkür ederim. Çıktığım bu yolda beni yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen aileme, arkadaşlarıma, dostlarıma ve siz kıymetli şiir yüreklilere sonsuz teşekkürlerimi sunarım.’’ dedi.

Zelal Kıran Kimdir?

1979 Yılında Van’da doğdu. Anadolu Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu’nun Adalet bölümünden mezun oldu. Küçük yaşlardan itibaren türkülerle büyüdü, şiire ilgi duydu. O dönemlerde çeşitli şiirsel metinler yazdı. İlk Kürt Kadın Dengbejlerinden olan ‘Dengbej Gazin’’in kızıdır. Aynı zamanda Dengbej Gazin annesi olmakla kalmadı Edebiyat Yolunda ilk Öğretmeni, ustası oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde şiirleri yayımlandı. Van Kültür ve Sanat Platformu üyesidir. Kıran, evli ve 3 çocuk annesidir. ‘’Uzak Yolların Hasreti’’ adlı şiir kitabı, ilk şiir kitabıdır.

Editör: Wan Haber