Van’ın Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, pandemiden dolayı evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı gençlere Çaldıranlı yazar ve şairin kitaplarını hediye etti.

Belediye Başkanı Şefik Ensari, beraberindeki şair ve yazar Davut Mortaş ile pandemiden dolayı evlerinde geçici süreliğine kalan 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı gençleri ziyaret etti.

İlçenin yetiştirdiği isimlerin kitapları dağıtılıyor

Onların sorun ve taleplerini dinleyen Ensari, “Tüm dünyada etkili olan pandemi sürecinde 65 yaş ve üstü büyüklerimiz ile 20 yaş altı gençlerimiz geçici süreliğine evlerinde kalıyorlar. Ancak zaman zaman büyüklerimizi ve gençlerimizi ziyaret ediyoruz, sorun ve taleplerini dinliyoruz. Büyüklerimiz ve gençlerimiz asla yalnız değiller. İlçemizin yetiştirmiş olduğu şair ve yazar Davut Mortaş kardeşimle birlikte kırsal mahallelerimizdeki büyüklerimizi ve gençlerimizi ziyaret ettik. Şair ve yazar Davut Mortaş’ın yazmış olduğu şiir kitabını büyüklerimize ve gençlerimize dağıttık. Boş zamanlarında Çaldıranlı bir kardeşimizin yazmış olduğu şiir kitabını okuyarak zamanlarını geçirmiş olacaklar. İlçemizin yetiştirmiş olduğu bir yazar ve şairin kitabının gençler tarafından okunması, gelecek nesillerimize güzel bir örnek olabileceği düşüncesindeyim. Büyüklerimizin ve gençlerimizin yalnızlığını paylaşmak ve mutluluklarına ortak olabilmek bizleri çok mutlu ediyor” dedi. İHA

Editör: Wan Haber