Fox Tv Ekranların yeni ve sevilen dizisi olan Yalancılar ve Mumları'nın Ceyda karakterini canlandıran Elçin Sangu'nun kim olduğu izleyiciler tarafından merak edilmeye başlandı. Pekala, Yalancılar ve mumları dizisinin Ceyda'sı kimdir? Elçin Sangu kaç yaşındadır?  nerelidir? nasıl oyuncu oldu? evli mi? sosyal medya hesabı?

Elçin Sangu Kimdir?
Elçin Sangu, 11 Temmuz 1985 tarihli doğuma sahip İstanbul’da gözlerini açan bir oyuncudur.Boyu 1.69’dur.Mersin Üniversitesi Opera Bölümünü bititerek Üniversiteden mezun olmuştur.2006 tarihinde ise Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Tiyatro bölümünü burslu olarak okumaya hak kazanmıştır.O Sıralarda daha çok müziğe yoğunlaşması sebebi ile okulu bitirmeden okuldan ayrılmıştır.

Müzikle ilgilenmesinden bir zaman sonra oyunculuğa geçiş yapmış ve tiyatroda eğitimler almıştır.Güzel oyuncu, Tiyatrolarla beraber oyunculuğunu geliştirip ardından ise dizilerde oynamaya başlamıştır.

İlk dizisi 2010 tarihinde Kanal D televizyonunda herkesin izlemiş olduğu Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizi olmuştur.Bu dizide Jale karakteri ile oyunculuğa başlamış isim, 2012 tarihinde Aşk Kaç Beden Giyer adındaki dizi ile tekrar ekrana çıkmış ve bu dizide Nehir karakterini oynamıştır.

Dizilerdeki başarısı sayesinde hem dizi bölüm başına ücretini arttırmış hem de dizilerde başrol oyuncusu olarak oynamaya başlamıştır.

2013 tarihinde Bir Aşk Hikayesi Eda, 2014 tarihinde Kurt Seyit ve Şura Güzide karakterleri ile oyunculuğunu sürdürmüştür.Ardından ise Atv ekranlarındaki Sevdam Alabora adındaki dizide başrol oynamıştır.

Güzel Oyuncu en son ise Show Tv ekranında yayınlanmış olan Çarpışma Zeynep karakteri ile ekranlarda yer almıştır.

Elçin Sangu Oynadığı Diziler

– Öyle Bir Geçer Zaman ki (Jale)
– Aşk Kaç Beden Giyer (Nehir)
– Aşk Hikayesi (Eda)
– Kurt Seyit Ve Şura (Güzide)
– Sevdam Alabora (Zeynep)
– Kiralık Aşk (Defne)
– Mutluluk Zamanı (Sinema)
– Yaşamayanlar (Mia)
– Çarpışma

Editör: Wan Haber