Ünlü giyim markası Roman mağazalarının ortağı iş insanı Süleyman Toplusoy kalp krizi sonrasında hayata veda etti. İş dünyasının tanınmış simalarından iş insanı Süleyman Toplusoy bugün geçirdiği kalp krizi sebebiyle vefat etti. Sabah saatlerinde hastaneye kaldırılan Süleyman toplusoy yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 59 yaşında olan Süleyman Toplusoy, evli ve üç çocuk babasıydı.

Yurtiçinde 58, Yurtdışında 17 mağaza İle Ekonomi Dünyasında Faaliyet Gösteriyordu

Lüks hazır giyim markası olarak bilinen Roman 1980 senesinde kuruldu. Nişantaşı Rumeli Caddesi’nde ilk mağazası ile faaliyetlerine başladı. Roma’nın ikinci mağazası ise 1984 senesinde Suadiye'de açıldı. 1990’lı yılların hemen ardından mağazalaşma ve kurumsallaşma süreci hız kazandı. 2005 senesinde artan müşteri isteklerine daha hızlı cevap verebilmek amacıyla Roman markası ekiplerini güçlendirerek 4000 metrekare kapalı alana sahip Çekmeköy’deki Roman Merkez ofisine taşındı. 2006 senesi sonrasında ise Mağazacılıktan perakende yönetimi sistemine geçiş yapacak romanın yurtiçinde 58, yurtdışında 17 mağazası bulunuyor.

Süleyman Toplusoy Kimdir?

Bir röportajda kendisi ile ilgili şunları söylemiştir. “1960 senesinde Çekmeköy’de dünyaya geldim. O zaman burası çok küçük bir köydü, şimdi değişti tabii. Babama köyde Durmuş ağa ismi ile hitap edilirdi, civar köylerden para karşılığı odun toplattır onları fırınlara satardı. Enteresan bir girişimcilik ruhuna sahipti. Süleyman Toplusoy'un söylediğine göre girişimci bir ruha sahip olan durmuş ağa uzun bir süre hayvan alım satım işleri ile yani hayvan cambazlığı işi ile uğraşmıştır.  Durmuş ağa, 53 yaşında vefat etti. Vefat etmeden önce kasap dükkanı açıp işleten Durmuş ağa ardından Muharrem, Süleyman ve Turgut isminde Üç Oğul bırakmıştır. Durmuş Ağa'nın 3 çocuğuna bıraktığı en değerli miras ise girişimcilik ruhudur. Büyük abi olan Turgut toplusoy o dönem arsa alım-satım yani emlakçılık işleri ile uğraşmıştır. Babaları vefat ettikten sonra Ortaokulda okuyan küçük kardeş Süleyman Toplusoy’un kendisi ile beraber çalışmasını istemiştir. Ortanca kardeş Muharrem toplusoy ise üniversitede okunmaktadır O esnada.. Süleyman toplusoy büyük abisi ile beraber bir süre sonra Kapalıçarşı’da Kuyumculuk işi yapmaya başlamıştır. Ve yine Toplusoy, röportajında şu demetleri imza atmıştır. “Biz aile olarak birbirimize çok bağlıyız, ortağımız ile problem yaşayınca bu işi bırakıp Askere gittim. Askerden dönünce Rumeli Caddesi’nde abimin bir arkadaşıyla beraber konfeksiyon mağazası dükkanı açtık. Ardından da 10 makine ile küçük bir atölyede imalata başladık.” Diye anlatıyor.

Editör: Wan Haber