Yeşilçam'ın efsane oyuncularından Nilüfer Aydan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sarfettiği cümleler için hapis cezasına çarptırıldı. 

Nilüfer Aydan kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Neden hapis cezası aldı? Ne dedi?

türk sinemasının duayen oyuncularından 80 yaşındaki Nilüfer Aydan,  Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan karar çıktı. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Nilüfer Aydan'ı "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. 

NİLÜFER AYDAN NE DEDİ? NEDEN HAPİS CEZASI ALDI?

Öte yandan Aydan hakkında dava açılmasına neden olan bazı ifadeler şöyle:

''İlüzyonlarla gerçekleri çarpıtmaya, imitasyonlarla halkı kandırmaya çalışıyorlar. Diktatör kaybedeceğini biliyor.''

''Darbe değil piyes. Eğer beton yığını binalarsa eserin her birini ne kadar pahalıya yaptırdığını bilmiyor muyuz sanıyorsun?''

NİLÜFER AYDAN KİMDİR? NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Gerçek adı Aydan Canbula olan Nilüfer Aydan, 29 Şubat 1940 tarihinde dünyaya geldi 1955 yılında bir filmde küçük bir rol oynamasının ardından üç yıl sonra profesyonel sinema oyunculuğuna başladı. Dans ve folklore olan ilgisi ve yeteneği nedeniyle birlikte çalışmaya başladığı Yılmaz Duru ile evlendi ve ilk erkek evladı olan Turhan Sermi Duru 1958 yılında dünyaya geldi. 1958 ile 1961 yılları arasında Nilufer Aydan ve Yılmaz Duru kariyerlerine Amerika'da New York City Broadway sahnelerinde folklor ve çeşitli Turk dans örneklerini sergileyerek kariyerlerine devam ettiler. Ancak, 1961 yılı sonlarına doğru Amerika'dan dönmeleri ayrılmalarına sebep oldu. Nilüfer Aydan, 1963 yılında yönetmen Halit Refiğ ile evlendi. Bu evliliğin de kısa sürmesinin ardından, 1969 yılında en son evliliğini yaptı ve sinema kariyerine 1983 yılına kadar ara verdi. Bu zaman zarfı içerisinde tekrar bir erkek evladı, Kayhan Yılmaz, 1970 yılında dünyaya geldi.

2000'li yılların başlarına kadar hem sinemada çeşitli rollerde oynadı hem de dans etmeyi sürdürdü. Sanatçı, halen Sinema ve Televizyon dizilerinde de rol almaktadır.

Editör: Wan Haber