Başarılı vegüzel oyuncunun ki olduğu nereli olduğu çok merak ediliyor.Peki Nehir Erdoğan kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Daha önce hangi dizilerde rol almıştır?

Nehir Erdoğan kimdir, Nasıl Ünlü Oldu? Nehir Erdoğan kaç yaşında, nereli?

Nehir Erdoğan Kimdir? 16 Haziran 1980 yılında İzmir’de dünyaya gelen Nehir Erdoğan, TRT 1 ekranlarının yeni sezon dizilerinden biri olan Benim Adım Melek adlı dizide başrol oynamıştır. Şuanda da adı sık sık Müge Anlı versiyonu olacak dizi kadrosunda Erkan Petekkaya ile ismi alınmaktadır.

Nehir Erdoğan Oyunculuk kariyeri boyunca Türk televizyon ve sinema tarihinin unutulmaz yapımlarında yer almayı başaran Nehir Erdoğan, 2002 yılından beri aktif olarak oyunculuk kariyerine devam etmektedir.

İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamlayan Nehir Erdoğan, üniversite eğitimi için İstanbul Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümüne girmiştir. Bu bölümden başarıyla mezun olan Nehir Erdoğan, takip eden yıllarda yine aynı üniversite de Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü okumuştur.

Eğitiminin ardından kısa bir süre ABD’de yaşayan Nehir Erdoğan, bir döneme damgasını vuran ve Türk televizyonlarının efsaneleşmiş yapımlarından biri olan Yabancı Damat adlı dizi için yeniden yurda dönmüştür.

İlk defa televizyon kariyerine TRT 1 ekranlarında sunuculuk yaparak başlamıştır. 2001 – 2003 yılları arasında canlı yayınlanan Telepazar isimli kültür, sanat ve müzik programını sunmuştur. İlk defa 2002 – 2004 yılları arasında başrollerinde Tarık Akan, Engin Altan Düzyatan, Selin Demiratar vb. isimlerin yer aldığı Koçum Benim adlı gençlik dizisinde Pelin karakterini canlandırmıştır.

Takip eden yıllarda çok sayıda projede yer alan ve başarılı performansı ile kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Nehir Erdoğan, 2014 yılında yönetmen Ahmet Sesigürgil ile evlenmiştir.

Kariyeri boyunca çok sayıda projede rol alan Nehir Erdoğan; Yabancı Damat, Koçum Benim, Tatlı Bela Fadime, Fi, İkizler Memo – Can vb. birçok başarılı yapımda başrol oynamayı başarmıştır. Asıl çıkışını yakaladığı yapım ise Yabancı Damat dizisi olmuştur.

Türk televizyonlarına damgasını vuran çok sayıda dizide rol almasının yanı sıra Nehir Erdoğan birçok farklı sinema filmi ile de dikkatleri üzerine çekmiştir. Hababam Sınıfı Merhaba, Okul ve Silsile gibi başarılı birçok filmde rol alan Nehir Erdoğan, ayrıca 2017 yılında dijital platformda yayınlanan Fİ adlı dizide rol almıştır.

Nehir Erdoğan’ın Rol Adlığı Dizi ve Filmler

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Benim Adım Melek adlı dizide başrol olarak Melek karakterine can veren Nehir Erdoğan kariyeri boyunca çok sayıda yapımda rol almıştır. Nehir Erdoğan dizileri ve rol aldığı filmler:

Koçum Benim Estağfurullah Yokuşu Hababam Sınıfı Merhaba Okul Yabancı Damat Tatlı Bela Fadime Ay Işığı – Avukatlar Aşk Bir Hayal Son Meleğin Sırları Silsile Reaksiyon Fİ İkizler Memo- Can Benim Adım Melek.

Nehir Erdoğan kimdir? TRT 1 yeni sezon dizilerinden biri olan Benim Adım Melek, başarılı oyuncu kadrosu ve senaryosu ile sezonun en dikkat çeken televizyon yapımlarından biri olmuştur. Benim Adım Melek oyuncuları arasında dizinin başrolü Melek karakterine ise başarılı oyuncu Nehir Erdoğan hayat vermektedir. Dizide üç çocuğu ile birlikte yıllar önce terk ettiği baba ocağına geri dönmek zorunda kalan bir kadını canlandıran Nehir Erdoğan, bir yandan hayatındaki sorunları çözmeye çalışırken bir yandan da ailesi ile yeniden sorunlar yaşamaktadır.

TRT 1 ekranlarının yeni sezona iddialı başlayan yapımlarından biri olan Benim Adım Melek, her Çarşamba saat 20.00’da izleyici ile buluşmaktadır. Dizinin başrollerinde ise Nehir Erdoğan’ın yanı sıra; Kutsi, Kaan Çakır, Şerif Sezer, Mustafa Mert Koç, Rabia Soytürk, Ulvi Kahyaoğlu, Ece Özdikici, Hande Kaptan, Muharrem Türkseven vb. isimler yer almaktadır. Yeni yayın döneminde TRT 1 ekranlarının en iddialı yapımları arasında gösterilen Benim Adım Melek dizisin yönetmen koltuğunda ise Cem Akyoldaş oturmaktadır.

kaynak:alfa haber ajansı

Editör: Wan Haber