Mustafa Yeneroğlu'nun olduğu ile ilgili sorular yurttaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaktadır. Deva Partisi genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Mustafa Yeneroğlu Ayasofya’da Fetih suresinin okunmasından rahatsız olmuştu. Fetih suresi okunmasını saçmalık olarak yorumlayan Mustafa Yeneroğlu kimdir, Kaç yaşındadır konu ile ilgili bütün merak edilenler haberimizde...

Mustafa Yeneroğlu Kimdir?

Mustafa Yeneroğlu, 1975 senesinde Bayburt’ta doğmuştur. 1976 senesinde ailesi ile birlikte Almanya’nın Köln şehrinde taşınmıştır. Köln Üniversitesi hukuk Fakültesinden mezun oldu, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi hukuk Fakültesinden denkliğini almıştır. 1987 senesinden bu yana yurt dışındaki çeşitli sivil toplum örgütlerine aktif bir şekilde katılım sağladı. Yurtdışı Türkler ve akraba toplulukları Başkanlığı, yurtdışı vatandaşlar danışma kurulu üyeliği ile ayrımcılık ve açlıkla Mücadele Derneği kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Sabah ülkesi ve perspektif dergilerinin editörlük görevlerini yaptı.  2015 senesinde milletvekili genel seçimlerinde AK Parti İstanbul milletvekili olarak seçildi ve 2015/17 yılları arasında göç araştırmaları Vakfı yönetim kurulu başkanlığı görevlerini yaptı. Ayrıca 26. Yasama dönemi 1. Ve ikinci yasama ayarlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi insan haklarını inceleme Komisyonu başkanlığı görevini ifa etmiştir. Aralık 2010 7 Haziran 2018 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi anayasa Komisyonu ve Avrupa Konseyi parlamenter Meclisi Türk grubu üyeliği görevini yapmıştır.

Mustafa Yeneroğlu kimdir? Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasından neden rahatsız olmuştu?

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde yeniden AK Parti İstanbul milletvekili seçilen Mustafa Yeneroğlu, 27. yasama döneminde Avrupa Konseyi parlamenter Meclisi, Türk grubu Avrupa Birliği uyum Komisyonu ve Türkiye Avrupa Birliği karma parlamento Komisyonu üyeliği ve Türkiye Avustralya parlementoları dostluk grubu başkanı görevlerini yaptı.

30 Ekim 2019 tarihinden beri İstanbul bağımsız milletvekili olarak Görevine devam etmektedir. Yeneroğlu, evlidir ve üç çocuk babasıdır.

Mustafa Yeneroğlu kimdir? Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasından neden rahatsız olmuştu?

Fetih Suresi Okunmasını Saçmalık Olarak Yorumladı

Abdullah Gül destekli Ali Babacan’ın kurmuş olduğu Deva partisinde genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Mustafa yeneroğlu Ayasofya’daki Fetih suresi okunmasını saçmalık olarak yorumladı. Yeneroğlu, haddini aşarak “Böyle saçma sapan gündemlerle uğraşmak beni rahatsız ediyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber