Hatay'ın Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, yakalandığı koronavirüs hastalığına yenik düştü. Sayın'ın vefatı sonrası kentte yas tutulurken, bir çok siyasi tarafından başlsağılığı mesajı yaymlandı. Peki Mustafa Sayın kimdir? Kaç yaşında neden vefat etti? Hastalığı neydi?

MUSTAFA SAYIN KİMDİR VE KAÇ YAŞINDA?
24 Şubat 1960 yılı Antakya doğumlu olan Mustafa SAYIN, evli 3 çocuk babasıdır. İlk ve orta öğretimi Şenköy'de , lise öğrenimini ise 1978-1979 öğrenim yılında Antakya Endüstri Meslek Lisesinde tamamlamıştır.

Yaklaşık on sekiz  yıl inşaat sektöründe ve ticaret ile uğraşarak, 1999 yılı yerel seçimlerinde doğduğu, büyüdüğü Şenköy Beldesinden Fazilet Partisi Belediye Başkanı adayı olarak, Belediye Başkanı seçilmiş, Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşu ile birlikte AK Parti saflarına katılmıştır.

2004  ve 2009 Yıllarında yapılan Yerel seçimlerinde iki dönem AK Partiden Şenköy Belediye Başkanı  seçilmiş, Şenköy Beldesinde sayısız hizmetlere imza atmıştı. 30 Mart 2014 tarihinde Hatay ilinin Büyükşehir olması sebebiyle belde belediyelerin kapanması sonucunda, 2014 yılında Yayladağı ilçe AK Parti meclis üyesi olarak seçilmiştir.

Yayladağı Hatay Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi, aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyon Başkanı olarak görev yaptı. Hatay Amatör Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü kongre delegesidir. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde, yüzde 55,65 oy alarak belediye başkanı seçilmişti.

HASTALIĞI NEYDİ?

30 Aralık'ta korona virüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını sosyal medya hesabından duyurduktan sonra süreci evinde geçirdiğini bildiren Başkan Mustafa Sayın, durumunun ağırlaşması üzerine Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 24 gün önce de tedbir amaçlı Ankara Şehir Hastanesine sevk edilen Mustafa Sayın bugün kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Başkan Sayın'ın cenazesinin Yayladağı ilçesine getirelerek toprağa verileceği belirtildi.

Editör: Wan Haber