Mustafa Erdem 16 Şubat 1957 tarihinde Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde dünyaya geldi. 

Mustafa Erdem, Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesini bitirdikten sonra Yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri alanlarında tamamladı.

Meslek hayatına Diyanet İşleri Başkanlığı’nda memur olarak başlayan Erdem,TRT Genel Müdürlüğünde memuriyetini sürdürdükten sonra Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimlerinde doçent, 2000 yılında profesör olarak atandı.

Mısır'da araştırmalarda bulunduktan sonra Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinin kuruluşuna katkı sağladı ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Daha sonra Başbakanlıkta Türk Dünyasından sorumlu Bakan Danışmanı oldu ve Diyanet Araştırma Merkezi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2011 yılında milletvekili seçilen Erdem, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) Türk Grubu üyesi oldu. 2015 seçimlerinde tekrar MHP den Ankara 1. bölge adayı oldu ve seçildi.

Erdem, evli ve 3 çocuk babasıdır.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN İSTİFA ETMİŞTİ

Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Erdem, 2018 yılında Ankara il kongresindeki olaylar nedeniyle istifa etmişti. Pazar günü yapılan Ankara il kongresinde divan başkanlığı yapan Mustafa Erdem, İYİ Parti Ankara il başkanı Mesut Özarslan’a liste vererek sekiz kişinin üst kurul delegesi yapılmasını istemişti. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan, Erdem'in sekiz kişilik üst kurul delegesi listesinden sadece üçünü yazınca problem çıkmıştı.

Mesut Özarslan’ın, Erdem’den gelen listedekilerin sadece üçünü üst kurul delegesi olarak yazması ipleri kopardı. Divan kurulunda listeyi gören Mustafa Erdem, Mesut Özarslan’la şiddetli tartışma yaşamıştı. Salonu terk eden Erdem’in yerine kongreyi divan başkan yardımcısı Halil İbrahim Oral tamamlamıştı. Yaşanan gelişme üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le konuşan Mustafa Erdem, yanında getirdiği istifa mektubunu Akşener’in masasının üzerine bırakmıştı. Akşener, Mustafa Erdem’den 1 Nisan kongresine kadar beklemesini istedi ancak Erdem bunu kabul etmemişti. Yapılan başkanlık divanına da katılmayan Mustafa Erdem, bu gece sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifasını kamuoyuna duyurmuştu. Son haberler

Editör: Wan Haber