AK Parti Van İl Başkanlığı ve 24. Dönem Van Milletvekilliği yapan Mustafa Bilici Kimdir? Gelecek Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Mustafa Bilici Nerelidir? Mustafa Bilici'nin Eşi Kimdir?

AK Parti Van eski Milletvekilliği ve Van İl başkanlığı yapan Mustafa Bilici, Erzurum Üniversitesi Muhasebe Bölümü’nden mezun olmuştur. Serbest muhasebeci ve Mali müşavir olan Bilici, İngilizce Fransızca ve Farsça bilmektedir.

MUSTAFA BİLİCİ KİMDİR?
Mustafa Bilici, 1 Ocak 1969 yılında Van’da dünyaya gelmiştir. Baba adı Ahmet, annesinin adı ise Kefser’dir. İlkokul, ortaokul eğitiminin ardından Van Ticaret Meslek Lisesi’nden 1986 yılında mezun olmuştur. Liseyi bitirdikten sonra Üniversiteyi Erzurum Atatürk Üniversitesi Muhasebe Bölümü’nde bitirmiştir.

Üniversiteden sonra tekrar Anadolu Üniversitesi’nde İşletmeci Bölümü’nü de bitirmiştir. Daha sonra Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir unvanlarını almıştır.

Eğitimlerinin ardından ticarete atılan Mustafa Bilici, çeşitli özel kuruluşlarda Mali danışmanlık yapmıştır. Ayrıca Van Merkezde bir alış-veriş merkezini kurarak ilin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmuştur.

Diğer yandan birçok sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yapmıştır.

SİYASİ HAYATI
Mustafa Bilici, özel sektörde çalışmalarına devam ederken siyasetle de ilgilenmeye başlamış ve 2001 yılında AK Parti’nin Van ili teşkilatlanması ile kuruluş çalışmalarını yürütmüştür. Kurucu Merkez İlçe Başkan yardımcılığı ile de aktif siyasete atılmış oldu.

2002 yılında AK Parti Van milletvekili aday adayı olmuştur. Ardından AK Parti Van İl Başkanlığı Birinci Olağan Kongresinde Mali ve İdari İşlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir.

2005 yılına gelindiğin de ise AK Parti Van İl Başkanlığına getirilmiştir.

24. Dönem milletvekilliği seçimlerinde AK Parti Van milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir.

GELECEK PARTİSİ DÖNEMİ
Mustafa Bilici, Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’den istifa edip yeni parti çalışmalarının ardından onunla hareket ederek AK Parti’den istifa etmiştir. Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu listesinde yer almış ve son olarak partinin yönetim kurulunda yer almıştır.

İyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde İngilizce, Fransızca ve Farsça bilen Mustafa Bilici, evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: Wan Haber