Çorlu'da 8 Temmuz 2018 tarihinde tren kazası yaşanmış ve bir çok kişi yaşamını yitirmişti. İstanbul-Halkalı seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, saat 17:00 civarında Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde raydan çıkarak devrilmişti. Konu Mısra Öz Sel ile yeniden gündeme geldi.

Peki Mısra Öz Sel kimdir? Neden gündem oldu? Mahkemede ne dedi?

MISRA ÖZ SEL KİMDİR? NEDEN GÜNDEM OLDU?

8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasında eşini ve oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel hakkında iki dava açılmış, 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i ve eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz’e, mahkeme heyetine, "Üç maymunu oynamayı tercih eden bir heyet" ifadeleri gerekçesiyle dava açılmıştı.

MISRA ÖZ SEL NE DEDİ?

Çorlu tren katliamında oğlu Oğuz Arda'yı kaybeden anne Mısra Öz'e mahkeme heyeti 8 bin 800 lira para cezası kesti.

Mısra Öz, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 'kamu görevlilerine hakaretten' suçlamasıyla hakim karşına çıktı. Euronews’in aktardığına göre Öz, mahkeme heyetine hakaretten kendisine 8 bin 800 TL ceza kesildiğini belirterek, "Dava burada bitmedi. Mahkeme heyeti 7 gün içinde itiraz etme hakkımın olduğunu söyledi. İsterlerse 800 bin lira ceza versinler bu davada gerçek sorumlular yargılanmadığı müddetçe hakkımızı aramaya devam edeceğiz" dedi.

Editör: Wan Haber